Barnepsykolog og bibelekspert i studio i Sarons Dal

Denne uken har en barnepsykolog gitt gode råd om barneoppdragelse mens en populær programvert har svart på spørsmål fra muslimske seere i Tv studio i Sarons Dal.

 

Av Bente Rognmo Thakre

Sarons Dal hatt besøk av en kjent egyptisk barnepsykolog som praktiserer i England og en populær arabisk programvert som har spilt inn to Tv-serier for Miracle-kanalen i Sarons Dal.

Dr. Rafik Reefat er blant annet foreleser ved barne-og ungdomspsykiatriske fakultet ved Bart og  London Medical School. I en ny TV serie for Troens Bevis sin arabiske satellitt kanal gir han konkrete tips og råd om barneoppdragelse. Han forklarer grunnleggende bibelske verdier i barneoppdragelse og utfordrer tradisjonell arabisk tankegang på flere områder.

-Det er til hjelp for foreldre så de kan forstå forskjellige utviklingsfaser hos barna til de er 5 år, og konkrete råd om hvordan de hjelper barna gjennom disse fasene, sier Dr. Rafik.
Han advarer også sterkt mot bruk av fysisk straff av barna som fremdeles er vanlig i mange arabiske land.  Han forklarer verdien av barn som selvstendige individer i samfunnet og de skadelige konsekvensene av forskjellsbehandling på grunn av kjønn.

Mye respons fra seere

Kanalen har fått mye positiv respons på program om familierelasjoner og barneoppdragelse. Også muslimske foreldre fra lukkede land som Saudi Arabia viser at de er veldig åpne for positive innspill og setter pris på konstruktiv veiledning. 
Her er et seerbrev som kom inn til kanalen fra Saudi Arabia:

”Klokka er 19:30 på kvelden og jeg har akkurat sett ett program om hvordan en setter grenser når det gjelder program en ikke bør se på Tv eller Internett. Det tok til og med opp hvordan en som foreldre styrer dette og råd om hvordan en oppdrar barna.
Jeg er muslim men synes at dere har mange flotte program og takker dere for alt dere gjør.”
-Fakir fra Saudi Arabia

Svarer muslimske seere

Programvert Ibrahim har derimot brukt uken til å svare på spørsmål fra muslimske seere.  Mange muslimer lurer blant annet på om de kristne tilber tre guder, og andre skjønner ikke hvordan Gud kan ha en sønn. Mange forstår heller ikke den symbolske handlingen i nattverden og hvorfor de kristne drikker ”blod.”
Miracle-kanalen opplever gang på gang at arabiske seere blir helt overveldet når misforståelsene blir oppklart, og de skjønner hvem Jesus er og hva han har gjort for dem, slik som Anwar fra Kuwait:

”Jeg har sett flere av deres fantastiske program og jeg vil gjerne at dere sender meg mer informasjon og bøker som jeg kan lære og kjenne Jesus.” 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter