42 år i evangeliets tjeneste

Hilda driver kristen bokhandel i Jakarta. I tillegg formidler hun støtte til 70 innfødte misjonærer som er spredt rundt på de forskjellige øyene i landet

– Jeg blir aldri trett av denne jobben! Drivkraften for å gå på jobb hver dag er å få høre at folk blir velsignet og får sine liv forvandlet gjennom våre bøker.

Hun har siden oppstarten i 1967 drevet Immanuel Bookstore som har formidlet evangeliseringslitteratur til hele Indonesia. Det hele begynte for 42 år siden i en liten butikk med noen få, utvalgte titler. Behovet for kristen litteratur viste seg snart å være enormt i landet med over 220 millioner mennesker. I 1990 flyttet de inn i de nåværende lokalene. Her er tre etasjer fylt opp med kristen litteratur, musikk og filmer. En liten kafé har det også blitt plass til. Hun er en energisk og åpenhjertig dame.74 år gammel er hun fremdeles daglig leder i forlaget og butikken.

Underholder evangelister
– Formålet vårt er å spre litteratur gjennom evangelister og pastorer rundt i landet og utruste dem i evangeliseringen av unådde. Vi sender stadig ut gratis bøker til avsidesliggende områder. Immanuel Bookstore har siden 70-tallet samarbeidet med Troens Bevis om underhold av evangelister rundt på øyene. I dag er 70 innfødte misjonærer underholdt av norske støttepartnere.

– Disse gjør en kjempejobb, mange under veldig vanskelige forhold. Det er mye forfølgelse av kristne i Indonesia, forteller Hilda.

– Mange har blitt drept i evangeliets tjeneste. Men med økonomisk støtte og ved hjelp av litteraturen vi utruster evangelistene med ser vi også fantastiske resultater.

Glad for at en ny generasjon overtar
Hilda forteller om kampanjene Aril Edvardsen holdt sammen med hennes brødre Sam David og John på 70-tallet i Indonesia.

– De var til en stor velsignelse for landet vårt. Spesielt predikantseminarene var enormt viktige. Her ble pastorer og evangelister undervist og utrustet til tjeneste. Og gjennom årene har de plantet menigheter og ledet tusenvis til Himmelen.

Hilda er veldig takknemlig til alle partnere i Troens Bevis som har gjort det mulig å drive dette arbeidet gjennom alle disse årene.

– Det var utrolig trist å høre om Arils død, men jeg er takknemlig til Gud for at Rune nå tar sin fars arbeid videre og har en slik brann for Indonesia. Hun ser fram til kampanjene han skal holde i Indonesia de neste årene. Hildas nevø Billy er sentral i planleggingen av denne satsingen. – Nå skal en ny generasjon føre videre arbeidet for evangeliet i Indonesia, og jeg ber om at også en ny generasjon støttepartnere i Norge vil stå med dem i arbeidet. Uten at hun selv har tenkt å gi seg med et første, 74 år gamle Hilda i Jakarta. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter