Den første tiden uten Aril

I Troens Bevis bladet for februar forteller Rune Edvardsen om de første månedene uten hans far. Han tror at 2009 vil bli det mest spennende året i hans liv

Av Sten Sørensen

-Jeg har ofte tenkt på at en dag vil pappa dø, men da det skjedde ble det annerledes.
Det er skrikende rop om hjelp til å finne frelse der ute i verden. Det er nød som aldri før, og det er viktig at vi kan nå dem før de mister håpet, troen og livet.
Jeg ser for meg et år med stor arbeidsmengde og hardt arbeid, samtidig som det er en ære å få være Herrens medarbeider sammen med partnerne i Troens Bevis. Jeg savner pappa veldig mye både, som pappa og som den gode samarbeidspartner han var for meg.

Du har en travel høst bak deg. Fikk du hvilt ut i juleferien?
Ja, jeg hadde ferie og litt jobb i jule- og nyttårshelgen i Florida sammen med mamma, Sølvi og mine barn. Det har vært en del å ordne i virksomheten i USA. Vi har noen partnere her også. Dessuten har det vært en del å rydde og sende hjem.

Hvordan var julen uten Aril?
Det er et stort åpent hull etter pappa. Alt minner om han hvor en snur seg. Det er flotte minner å ta med seg. Det er nok verst for mamma, men vi kjenner alle på savnet. Pappa er på en måte likevel i visjonen i arbeidet. Han er der gjennom alle de ting han har gjort og lært meg.

Du møtte Reinhard Bonnke i USA. Hvordan var det?
Det var et fantastisk møte. Vi hadde en hel dag sammen med ham og kona Anni. Han sa selv at han opplevde denne dagen helt spesiell. Det var fantastisk å lytte til hans erfaring og hans tro på evangeliet og kjærlighet for at alle mennesker skal oppleve frelse. Det var som å være hjemme, og jeg kjente samme ånd som pappa alltid har hatt for sjelers frelse. Reinhard er en fantastisk enkel person som fokuserer på det viktigste oppdraget Jesus har gitt oss. Han vil gjerne samarbeide fremover. Jeg tror han så en av sine egne i meg og at han ønsker å stå med de som driver i hans bane for verdens evangelisering. Reinhard vil være en slags mentor og rådgiver i min tjeneste fremover. Han vil oppriktig stå med oss. At han også kommer til Sommerstevnet i juli er veldig flott. Dagen med Bonnke ble en stor oppmuntring!

Gav Bonnke deg noen ord med på veien?
Ja, og de ordene ønsker jeg å beholde for meg selv. Han nådde virkelig mitt hjerte

Hva er dine tanker for det nye året?
Jeg tror at det blir et viktig år. Selv tror jeg av hele mitt hjerte at Gud vil velsigne. Jeg tror at 2009 vil bli det mest spennende år i mitt liv. Jeg tror jeg kommer til å måtte tåle motgang men også oppleve seier. Mest av alt tror jeg på kallet, salvelsen og evangeliet. Jeg tror på Herren Jesus Kristus at han vil lede, føre og svare.

Du kan lese hele intervjuet med Rune Edvardsen i Troens Bevis bladet for februar, 2009. For å motta ett gratis abonnement på misjonsbladet, klikk her 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter