Muslimsk-kristen lederkonferanse i Tønsberg

Muslimske toppledere fra Mekka, Saudi Arabia, og andre sterkt muslimske land vil delta på en såkalt ”Freds og Harmoni Konferanse” som skal holdes i Eikhallen 21.-22. juni.

 

Konferansen, som er støttet av Norges UD, arrangeres av Aril Edvardsen fra Sarons Dal, sammen med de muslimske lederne i Vestfold.

Aril Edvardsen har i mange år tatt initiativet til slike ”Peace and Harmony Conferences” i Sudan, Pakistan, Senegal, Tanzania, Malawi, Gasa, Israel, Kaukasus og andre lignende konfliktområder, hvor presidenter, statsministere, religiøse og politiske toppledere har medvirket.

Formålet generelt for fredskonferansen i Tønsberg er å påvirke deltagerne til å signalisere til sine lands myndigheter om å si nei til masseutryddelses våpen, og å skape fred og harmoni mellom ulike religiøse og etniske grupperinger, samt å respektere og praktisere menneskerettighetene.

Organisatorene håper også at fredskonferansen skal bidra til integrerings prosessen av de ulike religiøse og etniske grupper i Norge, med gjensidig respekt mellom norske kristne og det sekulære Norge, og innvandrere og de nye landsmenn.

Lørdag 21.juni avsluttes med at alle gjester deltar i det muslimske arrangementet i moskeen i Tønsberg kl. 17.00, og søndagen avsluttes med at alle deltar som gjester i Aril Edvardsens Folkemøte i Eikhallen kl. 18.00.

Alle fredskonferansens møter, som starter lørdag kl. 10.00 er åpne for alle. Blant hovedtalerne er Dr. Sheikh Abdul Hafeez Malik fra Mekka, og Stor Imam i Pakistans mest berømte moske, Abdul Khabir Azad. Fra norsk side blir hovedtalerne, blant annet Olav Fykse Tveit, generalsekretær i Mellomkirkelig Råd, og evangelist Aril Edvardsen. I et intervju med bladet Troens Bevis kaller Stortingspresident Thorbjørn Jagland evangelisten fra Sarons Dal for en fredsapostel.

 

 Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter