-Helt genialt med barneplanetene

For andre år på rad bruker Sørlandskirken i Arendal sommerstevnet som retreat for menigheten. Sørlandskirken er blitt en partnermenighet der nøkkelordet er en levende relasjon til Sarons Dal.

Av Bente Rognmo Thakre

-Det er helt genialt med barneplanetene, mener pastor Kaj Johansen fra Sørlandskirken i Arendal. For andre år på rad bruker menigheten sommmerstevnet i Sarons Dal som menighetens felles arrangement. I fjor var de 80 barn og voksne som deltok, og de regner med at de blir minst like mange i år. I tillegg var menigheten en sterk ressurs under stevnet da mange av de voksne meldte seg som ledere under barneplanetene.

-Mange tenåringer tar standpunkt for Jesus på planetene, og jeg føler at dette opplegget et helt i tråd med Troens Bevis sin ånd som hele tiden klarer å tenke nytt.
Vi anbefaler virkelig hele familien å dra dit, sier Kaj Johansen.

Johansen forteller at for et par år siden under sommerstevnet fikk han det for seg at det var på tide for menigheten å gå inn i ett nærmere samarbeid med Troens Bevis.

-Jeg følte at vi hadde like verdier når vi tenkte menighet, og en kveld som jeg hørte Rune Edvardsen tale tok jeg kontakt med ham. Vi ruslet en tur langs elva og snakket om hvordan vi kunne stå sammen. Som menighet ønsker vi noe mer enn å sende penger og å få ett nyhetsbrev. Vi ville stå i en relasjon.

Tok dem på alvor
Rune Edvardsen tok lederskapet i Sørlandskirken på alvor, og allerede samme høst fikk Kraj Johansen en invitasjon til å være med på en tur til Kongo. Turen ble litt mer dramatisk enn planlagt og de ble nasjonale nyheter da de ble anholdt av geriljasoldater. Men alt gikk bra og Kaj Johansen fikk også anledning til å være med å tale på en kampanje i byen Uvira. I tillegg fikk han se Dina-arbeidet. Dette tok han med seg hjem og det ble ett støtte prosjekt til søndagskolen i menigheten.

Rune har også ved flere anledninger gjestet Sørlandskirken med tale og sang og har i tillegg fått sjenerøse offer til Troens Bevis sitt arbeide.

Ble med til India
I februar var det flere fra menigheten som var med på kampanje til India, og både Stina og Kaj fikk veldig gode tilbakemeldinger da de var med og underviste de 900 indiske predikantene som kom på predikantseminaret.

I år blir det også anledning til å høre Kaj Johansen tale under sommerens stevne som begynner fra 12. – 20. juli.

For påmelding til barneplanetene, klikk herFå siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter