Apostlenes gjerninger i dagens Malawi

Som innfødt misjonær i Malawi er John Bandas liv som et eget kapittel i Apostlenes gjerninger. Demonbesatte blir satt fri og syke helbredet. Men dramatikk er også på plass da datteren hans plutselig faller i koma.

 

”Den 12. august 2007 ble 12 personer frelst og 10 helbredet under en dør til dør aksjon i Wmaya. Den 21. august var jeg på vei til en gruppe nye troende for å følge dem opp videre, og etter undervisning og oppmuntring i Ordet så ville de la seg døpe. Den 26. august var landsbyen samlet igjen under ett stort tre som tradisjon er, og da dette var på en søndag gikk vi ut og inviterte dem til å komme på møtet for å høre Guds Ord. Den dagen var det sytten personer som tok imot Ordet og ble frelst, og trettitre ønsket forbønn for forskjellige sykdommer. Etter møtet var det mange fra landsbyen som spurte om jeg kunne ha flere slike møter, og jeg takker Gud for slike åpne dører. ”

”I september var jeg på husbesøk til seks familier som var samlet for å høre Guds Ord, og syv personer ble frelst. Senere var jeg på en dør til dør aksjon for å evangelisere, og etter å ha vært på besøk til tretten hjem så var åtte personer blitt frelst og tretten hadde blitt helbredet. Den 27. september talte jeg på ett friluftsmøte i Kafyuhill, og mer enn 80 personer kom for å høre på, etterpå fikk jeg be med femten personer til frelse.”

”I oktober var jeg på besøk til Mwama, Likuchi og Kabiza, og til sammen førtifire personer omvendte seg og ble frelst. ”

”I desember var jeg på ett friluftsmøte i Kathentheti og blant mange nyfrelste var det en kvinne som hadde gått hjem til sin mann og fortalt om sin nye tro, men mannen likte ikke dette og hadde begynt å slå henne. Da vi hørte om dette oppsøkte vi mannen og delte Evangeliet med ham, etterpå omvendte han seg og tok imot frelsen han også, nå er det bare glede i den familien.”

”To uker senere kollapset den ene datteren min som går på videregående skole, for deretter å gå i koma. Jeg tok en taxi så snart jeg hørte om dette og begynte straks å be høylydt for henne. Og etter tre og en halv time kom hun til seg selv igjen. Hele skoleledelsen og mange studenter var svært forundret over dette mirakelet og kom til tro på Jesus Kristus.”

”På slutten av desember, den 22-26, var jeg invitert som medtaler på ett korstog hvor mer enn 500 var møtt opp for å høre Guds Ord. Etterpå fikk vi be med sekstini personer til frelse og be om utfrielse for de trettitre som var demonbesatt.”

”Den første dagen i det nye året talte jeg Guds Ord på en stor samling på mer enn to hundre mennesker, og flere ble frelst og helbredet. To uker senere var jeg på besøk til Kamvala landsbyen for å tjene sammen med ett stort evangeliseringsteam der. Vi delte oss opp i små grupper og gikk på besøk til folk. På slutten av dagen var det mer enn tjue personer som hadde tatt imot Jesus som sin Frelser. Etter å ha oppmuntret de nye troende i en tid, var jeg sammen med noen misjonærer på ett korstog som de holdt i Nkhatabay og Nkhotakota. Jeg og teamet besøkte mange landsbyer som lå øde til, og først ved kveldingen kom vi tilbake til de andre. Det var mange som hadde hørt Evangeliet for første gang i sitt liv og det var en stor opplevelse å høre vitnesbyrd fra misjonærene hva Gud hadde gjort i disse dagene.

Vi takket så Gud for alle de som hadde fått skrevet sitt navn i Livets Bok etter disse tre dagene.”

John Banda er en av 22 nasjonale misjonærer i Malawi som får støtte gjennom Troens Bevis. Tilsammen støtter vi nå ca. 800 nasjonale i 43 land. Har du lyst til å få din egen stedfortreder på misjonsmarka, er det flere misjonærer som står klar til å begynne å virke, bare de får en støttepartner.  Tror du dette er noe for deg kan du ta kontakt med Kåre på 38 35 75 00. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter