Hilsningene strømmer på

I løpet av helgen har mange flotte hilsninger fra Sarons Dal venner strømmet inn. Mange minnes hva Aril Edvardsen betydde for dem samtidig som de håper at andre nå vil være med å fullføre hans oppdrag som over alle ting var å ta evangeliet til verdens unådde folkeslag.

Det er ikke tvil om at Aril Edvardsen har berørt mange med sin tjeneste, både gjennom møter og alt han har skrevet i årenes løp. Han hadde en utrolig evne til å huske ansikter og navn og kunne gjerne gjenkjenne mennesker han hadde møtt mange år tilbake.
________________________________________________________________________

«Hjertet mitt er fylt av vemod, men også av takknemlighet for alt Aril og virksomheten ut fra Sarons Dal har betydd for så mange, deriblant meg, i så mange år. Virksomheten vil fortsette, med Guds hjelp og velsignelse, og den er i gode og dyktige hender, men det
merkes når et stort tre faller!»  skriver Marit Nygård.
________________________________________________________________________

«Aril Edvardsen er nok den enkeltpersonen i Norges historie som har bidratt mest til at mennesker har fått høre evangeliet om Jesus.
Det er det han først og fremst bør bli husket for, og det står som et eksempel til etterfølgelse for alle oss kristne som fortsatt er igjen her. Hans innsats for fred, ved kommunikasjon mellom svært ulike religiøse ledere, bør også inspirere politikere langt utenfor den kristne sfæren,» skriver Øyvind Karstad.
_______________________________________________________________________

En av dem som reiste sammen med Aril Edvardsen som Tv-fotograf og reporter i flere år, var Åsmund Bøvig. Han var med Aril til Abkhazia og Russland nå i juni på det som skulle bli en av hans siste reiser.

Dette skriver Åsmund:

«Jeg så den triste nyheten på TV i går og har lest avisene i dag bl.a. den flotte førstesiden til VG. Jeg merker at jeg blir trist og vemodig etter at Aril, mitt store forbilde har gått bort.

Jeg er svært takknemlig for at jeg fikk være med Aril og Kari på deres siste reise til Russland og Abkhasia i juni. Det var spesielt sterkt å se hvordan han prioriterte å hilse på gamle pensjonerte venner og samarbeidspartnere, fra da Aril var aktiv i Sovjet-Unionen og Russland på 80 og 90 tallet.
Tolken Walter ankom hotellet i Moskva med stokk, for å hilse på, mens Aril tok den strabasiøse turen flere timer i bil og rushtrafikk, for å se hvordan det sto til med helsen til Peter, en av de tidligere lederene i baptist unionen.
De ble begge så utmattet på ettermiddagen at de delte dobbelt sengen, for å hvile. Men Aril har alltid hatt glimtet i øyet og ba oss ta bilde av de «rustne herrer» før de sto opp igjen.

Jeg filmet for Aril på 80/90 tallet, på hans kampanjer fra Vladivostok, Sibir i øst til Porto Alegre og Brasil i vest. Når Aril var på oppdrag var han alltid i sitt ess. Aril og Kari har alltid vært varme, åpne og inkluderende mot meg og det er trist at jeg ikke mer skal få oppleve den godheten de alltid har vist meg.

Aril har vært en fantastisk ambassadør for vår Herre og som har inspirert meg (og så mange andre) til å leve et liv i etterfølgelse.

Tusen takk Aril, for at du har vært til!
Og gå i forbønn der oppe for oss her nede, at Han må kalle nye til å ta opp arven etter deg! «
________________________________________________________________________

Også andre medarbeidere har lagt inn en hilsen. Kaj og Lisbeth Holtti fra Finland var Aril og Karis nære venner som også var med på flere misjonsreiser i tillegg til å tale under sommerstevnet i Sarons Dal. Her er deres hilsen:

» Min vän Aril, Tack för allt du har betytt för mig och de mina. Var på bröllop io Finland då budet kom till mig. Underligt hur sorgen och glädjen går samman. Jag och Lisbeth har inte ord som kunde uttrycka vad vi idag känner. Vår sorg och saknad är enorm. Vår nära vänskap som började redan i början av 70-talet har betytt så mycket för oss. Vårt hjärta går ut till Kari, Mona och Rune med familjer och till Toves barn och barnbarn. Vi älskar er och ber för er.»

Klikk her så kan du lese alle hilsningene som er kommet inn.

 

 

 

 Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter