Ungdommer misjonerer på internett

I februar reiste ungdomsgrupper fra hele verden på en to ukers misjonstur på internett.

Mer enn 2,500 ungdommer fra Indonesia, Australia, Canada, Bermuda, USA og England meldte seg på en misjonstur i cyberspace i februar.

I tillegg var det over 1500 ungdommer seg på en misjonstur på Facebook.

Ungdommene ble oppmuntret til å bruke tankevekkende video snutter, bilder og MSN til å starte samtaler om Gud på nettsteder som Facebook, MySpace og World of Warcraft.

-Jeg vil gjerne at ungdommer skal bli komfortable med å ha samtaler av åndelig karakter med vennene sine, og ikke tenke at det er kirkens eller menighetens jobb, sier primus motor bak prosjektet, Tim Schmoyer fra Minnesota.

Schmoyer, som har studert teologi ved Dallas Teologiske Institutt, sier at han har lenge vært misfornøyd med det som ofte regnes som ungdomsarbeide, nemlig ett møte bestående av en konsert og en populær gjestetaler der de unge blir oppmuntret til å bringe sine ufrelste venner.

– Jeg tror at dette, helt utilsiktet, lærer ungdommene våre å overlate selve evangeliseringen til noen på plattformen, sier han.

Schmoyer håper at misjonsturen på internett ikke bare vil resultere i at mennesker tar imot Jesus, men at det vil få ungdommer til å forstå at det er deres ansvar å vitne for vennene sine, og ikke ungdomspastorens.

 

I ukene før internett turen har ungdommene fått lære enkle grep om evangelisering på prosjektets webside, der video, bøker og annet materiale blir gjort tilgjengelig, samt hjelp til oppfølging for dem som tar imot Jesus under misjonsturen i Cyberspace.

-Men det viktigste vi sier er at de må forberede denne turen, akkurat som alle andre misjonsturer, gjennom faste og bønn, gjerne med å be for 4-5 venner som de kunne tenke seg på forhånd at de vil prøve å nå med evangeliet, sa student pastor Shawn Shoup fra Grand Rapids i USA.

Kilde: Troens Bevis bladet for mars 2009Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter