Væpnede tyver stjal pakker med brevskolekurs

Tyver trodde nok de gjorde det store kuppet da de stjal to pakker med brevkurs fra en evangelist i Kongo. – Nå er min bønn at tyvene kan lære noe av kursene de stjal fra meg, sier evangelisten.

 Det var 15. januar at evangelist Namegave Kamanyual fikk utlevert to store pakker med brevkurs av pastoren sin, Amosi. Planen var at Namegave skulle dele dem ut dagen etterpå.

Men samme kveld stormet tyver inn i huset og forlangte å få utlevert pakkene som de hadde sett Namegave kom hjem med tidligere på dagen.
De hadde geværer og forlangte også å få alle mobiltelefonene familien hadde i huset.

– Vi gav dem alt de spurte etter. Men da min kone tryglet dem om å spare oss, slo de henne. En tok ut en kniv som han stakk meg i hodet med. Da begynte barna våre å skrike fordi de trodde at jeg var død.

Tyvene sprang så ut av huset med brevkursene og mobiltelefonene.
Både Namegave og kona ble innlagt på sykehuset i en uke. Men familien har ikke latt seg skremme av hendelsen, og Namegave fortsetter som en av Troens Bevis sine 14 innfødte evangelister i Kongo.

– Nå er min bønn at tyvene åpner pakkene og leser brevkurset slik at den Hellige Ånd kan lære dem noe gjennom kursene som de stjal fra meg, sier han. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter