Åmotsmarka samlet inn 20 000 kroner til barna i Kongo

Da Aud Korsvik fikk ja til å dra på team tur til Kongo for å hjelpe Dina-barna i november, klarte hun å engasjere hele arbeidsplassen sin i Kvinesdal. En aksjonsdag i oktober med kafe, basar og utlodning har brakt til veie hele 20 000 kroner.

 Aud Korsvik fra Kvinesdal var en av mange frivillige hjelpere under sommerstevnet i Sarons Dal i juli. På et av møtene fikk hun se en video om Stiftelsen-Dina sitt arbeide i Kongo, som er Troens Bevis sitt humanitære hjelpearbeid.  På filmen fikk hun også se sambygdinger som hadde vært med på teamturer for å hjelpe disse barna. Hun ble grepet av en sterk lyst til å være med, men tenkte at dette var langt utforbi det som var mulig i hennes hverdag.

-Jeg har alltid hatt lyst til å reise på tur for å gjøre en forskjell i menneskers liv, men trodde at det ville være altfor farlig å reise til Kongo. Men etter å ha snakket med både Rune Edvardsen og Helge Flatøy i Stiftelsen-Dina, jeg fikk beskjed om at det var fullt mulig å være på denne turen selv om jeg er jente, forteller Aud.

Fikk arbeidsplassen med på laget
Da Aud Korsvik fikk ja til å være med på teamtur til Kongo var hun kjempeglad – minus ett stort problem. Hun manglet 15 000 kroner som skulle gå til byggemateriale på barnehjemmet. Men Aud visste råd etter det hun mener var en samtale med Vår Herre.

-En ettermiddag fikk jeg plutselig en ide, som jeg ikke tror kom fra meg selv. Jeg kom på at barnehagen jeg jobber i pleier å ha en innsamlingsaksjon hver høst, kanskje det var mulig å gjøre noe der?

Ballen begynte å rulle, og i dag, to måneder senere, står hun reiseklar med billetten, 15 000 kroner til byggemateriale og en ekstra gave til barna på 5000 kroner med hilsen fra Åmotsmarka skole og barnehage i Kvinesdal.

-Jeg hadde litt penger i banken som jeg tenkte jeg kunne bruke på billetten og opphold som kommer på ca. 20 000 kroner. Men jeg manglet allikevel 15 000 som skulle gå til materiale til utbyggingen av Dina-senteret, selve prosjektet vi skulle være med på. Og de pengene hadde jeg ikke peiling på hvor skulle komme fra, forteller hun.

Etter en samtale med enhetsleder Fride Handelsby Strand Åmotsmarka skole og barnehage, fikk hun lov til å legge frem Dina-senteret som ett mulig innsamlingsprosjekt på neste planleggingsmøte.

-Da jeg hadde sagt mitt og vist en video jeg hadde fått fra Sarons Dal om arbeidet, klappet alle og sa med en gang at dette var noe de ville være med på, forteller Aud.

Dette ble innledningen til en travel høst der Aud har vært med på å dra i trådene for at Dina-dagen skulle bli en suksess. Hun har forberedt barna på avdelingen hun jobber, hun skrev sponsor brev til bedrifter, samlet gevinster til utlodning og har ellers ordnet med mye av det praktiske.

-Men jeg har fått god hjelp av Sarons Dal med bilder og annet materiale. I tillegg har Rune Edvardsen vært på besøk for å fortelle barna på Åmotsmarka om Dina-barna i Kongo, sier Aud.

Lager film om innsamlingen
TV-produsent Geir Egeland i Sarons Dal har også vært med og filmet underveis på Åmotsmarka. Han og Rune Edvardsen vil også slutte seg til Kongo teamet for noen dager i november, der Geir skal vise Dina-barna filmklipp fra Åmotsmarka og filme deres reaksjon. Dette blir så del av en video som barna på Åmotsmarka skal få se senere.

-Tanken er at videoen vi lager om det som har skjedd på Åmotsmarka nå i høst, er noe andre skoler og barnehager som vil være med å støtte Dina-saken i fremtiden kan få bruke, forklarer Geir.

Selve teamturen som Aud Korsvik skal være med på er fra 8.- 22.november. Hensikten med akkurat denne team turen er å bygge ferdig utvidelsen av Dina-senteret i Goma slik at kapasiteten på senteret økes fra 50 til 120 plasser. Utvidelsen kommer ikke et øyeblikk for tidlig. Den katastrofale tilstanden i Kongo der jenter helt ned i baby alder blir voldtatt og misbrukt på det verste er en spesielt ondsinnet og utspekulert krigs strategi for å ødelegge det kongolesiske samfunnet.  Ektemenn, familier og hele landsbyer støter fra seg voldtektsofrene som øker i antall for hver måned.

-Jeg var veldig spent på om det var noe jeg kunne brukes til på turen, men jeg er blitt forsikret om at det er ikke noe problem å sette meg i sving på selve byggeprosjektet, sier Aud fornøyd.

Hun legger til at de er blitt forsikret om at team turen kommer til å gå som planlagt selv om situasjonen akkurat i Goma har forverret seg dramatisk de siste dagene.
-Både Helge og Rune sier at det er minst to andre reisemål i Kongo vi kan dra til der Stiftelsen-Dina har arbeid, så tur blir det nok uansett, bekrefter Aud.

Er teamturer noe for deg? Les mer om dem her. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter