Liberee fikk nytt håp da livet var som verst

I 2008 fikk Troens Bevis 66960 nye brevskoleelever fra Rwanda og Kongo. Bak de store tallene skjuler det seg både lidelse og bønnesvar.

 Troens Bevis får inn mange historier fra mennesker som forteller om livet sitt i Afrika. Noe av det de beskriver er vanskelig for oss i vesten å forstå. Deres liv er så annerledes enn vårt. Men det som går igjen er at evangeliet forandrer livet deres.  Jesus gir håp.

Her følger historien som Mukantwari Liberee forteller etter å ha tatt brevskolekurset ”Det Nye Liv.”

-Jeg lærte å be av stemoren min. Jeg følte at Jesus var nær og at jeg fikk løfter for livet mitt. Men tiden gikk, stemoren min var ikke der lengre, og etter hvert sluttet jeg å be.

På den tiden hadde jeg det vanskelig på skolen. Jeg trodde ikke jeg kom til å bestå eksamen så jeg kunne gå videre. Men tanken kom til meg at det er en allmektig Gud, og jeg begynte å be som før. Jeg sa at om jeg klarte eksamen, ville jeg arbeide for Herren. Og jeg gjorde det veldig bra på eksamen.

Ble foreldreløs

Men ett par år senere, etter at min stemor var død, prøvde jeg å flytte til min far. Dessverre døde han også, og hans søstre hatet oss barn og kastet oss ut av familiehjemmet. De solgte eiendommen vår og fikk fjernet navnet mitt fra FARG listen (organisasjon som hjelper overlevende etter folkemordet i 1994 i Rwanda).  Jeg var veldig mismodig fordi jeg ble atskilt fra brødrene mine. Vi ble delt opp og jeg hadde ikke noe sted å være, ingen som gav meg mat og ingen som betalte skolepenger for meg.

Orket ikke å leve mer

Jeg fikk tigget meg til ett sted å være. Men da jeg kom dit, var det vanskelig å finne noe å spise eller å drikke.
Jeg var svak, sov mye, og var en hel uke på samme side av rommet. Gulvet ble skittent, de gav meg ikke mat eller drikke, og de ville at jeg skulle dø. Jeg orket ikke å leve slik, og en dag ville jeg gjøre det slutt, men så husket jeg at dette var galt, en stor synd.  Neste dag på formiddagen hørte jeg en stemme som sa til meg:
”Frykt ikke, det er jeg som har lagt grunnmuren i livet ditt og det vil være meg som kaller deg hjem en dag.”

Etter den dagen begynte Gud å gjøre mirakler i livet mitt, litt etter litt. En ung jente på min alder kom og hentet meg og tok meg til sykehuset, og to uker etterpå var jeg helt frisk. Som følge av alt jeg hadde opplevd tok jeg imot Jesus som min frelser, takk til Guds nåde.

Ble betalt for å voldta

Men historien min forsetter. I august i 2006 betalte tanten min en mann for at han skulle komme og voldta meg. Hensikten var at jeg skulle bli gravid og bli tvunget til å slutte på skolen.
Men siden Herren elsker meg, kom mannen som hadde mottatt pengene og fortalte hva tanten min hadde gjort. Han ba om tilgivelse fordi han hadde planlagt å gjøre ondt mot meg.

Men tanten min gav seg ikke der. Fordi jeg gjorde det bra på skolen, begynte hun å spre rykter om at de gode karakterene skyldtes at jeg stod i med lærerne. Dette ble en stor skam for meg, men jeg holdt meg til Guds løfter, under hans beskyttelse.

Vil hjelpe brødrene

Livet var vanskelig, men jeg traff gode mennesker som hadde sett livet mitt de siste årene. De betalte skolepengene og skolebøker for meg. Gud sendte mange forskjellige personer for å hjelpe meg. Jeg har oppdaget at når en dør er stengt, åpner Gud en annen. Jeg har gjort så godt jeg kan på skolen og har nå fått eksamensbevis. Jeg takker Gud og håper at jeg ikke blir arbeidsledig og at jeg kan fortsette på universitetet.

Målet mitt er å lære nok så jeg kan få jobb og hjelpe mine yngre brødre som må jobbe med gummi.  Fordi de ikke har utdannelse får de ikke ordentlig arbeide.
Men Gud vil hjelpe oss!

Troens Bevis støtter i dag 21 innfødte evangelister i Rwanda. Mange av disse har personlig kontakt med brevskole elevene og følger opp personer som Liberee.
De har ikke så mye å dele av penger og gods, men mange gir langt over det de egentlig har midler til.

 

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter