Tragisk ulykke ble til frelse for rom-familie

Da en liten gutt falt ned i en gryte med kokende vann, tryglet faren Gud om å vise dem nåde. Dette ble begynnelsen på en menighet der faren nå er pastor og ønsker å hjelpe barn og voksne med utdannelse og jobb- ferdigheter.

 

For 15 år siden fikk et ungt ektepar i Romania som tilhører Rom-folket en liten gutt. Marian og Mariana kalte gutten for Cristi. Som musiker tjente Marian godt og han hadde ikke problemer med å forsørge den lille familien sin. Drømmen hans var å en dag kjøpe et hus i den lille landsbyen Padureni.

Men en dag da Mariana vasket tøy i en gryte med kokende vann, falt den to år gamle sønnen ned i den store gryten. Han fikk store brannskader, og selv om Mariana skaffet transport til sykehuset med en gang, hadde Cristi falt i koma innen de kom frem.

Desperat etter å redde sønnens liv, tilbød Marian alt han eide til legen.
– Bare Gud kan redde sønnen din nå, sa legen varsomt. Marian, som var en ung og stolt Roma-mann, falt ned på kne i sykehuskorridoren og tryglet Gud om nåde for sønnen.

To dager senere kom Cristi ut av koma og innen en måned kom han hjem fra sykehuset.

På denne tiden fikk de besøk av et kristent ektepar. De fortalte dem at Gud kunne mer enn å redde sønnen deres, Han kunne frelse dem også.

Valgets pris

Da den lille familien bestemte seg for å følge Jesus denne dagen, bestemte Marian seg også for at han ikke lenger ville spille musikken sin på steder der folk drakk seg fulle, fra nå av ville han bare synge til Guds ære.
Men da Marian mistet inntekten fra spillejobbene mistet han også muligheten til å forsørge familien sin, foreldrene og hans fem søsken.

– Ved å forandre religion har du brakt skam over familien vår, gråt moren.
– Det er best at dere flytter ut av huset vårt.

Marian og familien flyttet inn i et lite jordrom, og alt de hadde råd til å spise de neste seks månedene var maisbrød med smeltet svinefett.

Velsigner landsbyen
Noen får år senere har en menighet vokst opp i landsbyen deres og Marian er pastor. I dag samles 25 personer regelmessig til gudstjeneste. For å få et nytt levebrød, begynte Marian å lage og selge mursteiner, og slik klarte han også å bygge sitt eget hus. Slik fikk han en ny måte å forsørge familien som har vokst med to sønner og en datter til. Sammen med sønnene, leder Marian lovsangen i menigheten.

Men Guds velsignelse har også strakt seg til barna hans. Utrolig nok har ikke Cristi fått varige arr fra ulykken selv om 1/3 av kroppen var sterkt forbrent. I tillegg ønsker Marians andre sønn å arbeide med misjon eller å gå på en bibelskole etter gymnaset neste år så han kan bli en pastor.

Marians drøm er å starte et kristent musikkstudio i landsbyen deres for å lage kristne Rom-sanger både på Rom språket og Rumensk. Han ønsker også å starte en språkskole for voksne og barn som ikke har lært å lese eller skrive, og han vil også gi Roma-barn dataopplæring. Slik vil han gjerne velsigne og hjelpe sitt nomadiske folk og være et eksempel så de også vil følge Jesus.

Troens Bevis støtter i dag tre innfødte evangelister som blant annet virker blant Roma-folket i Ungarn og Romania. Ønsker du å støtte innfødte evangelister med en gave, kan du
klikke her.

Kilde: Troens Bevis bladet Januar 2012/OM 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter