Regionalt samarbeid i Lister

Torsdag var flere menighetsledere, pastorer og prester fra Lister samlet på Kvinesdal Menighetssenter, for å drøfte mulige samarbeidsplaner for regionen.

Troens Bevis har tatt initiativ til å samle menighetsledere, pastorer og prester i Lister, og oppfordrer menighetene til samarbeid for regionen. Hensikten er å skape et forum der tanker, ideer og drømmer for regionen utveksles. Men forumet vil også tenke strategi og skape målsetninger sammen. Under første samling ble flere ideer lagt frem og administrativ leder i Troens Bevis, Glenn Tønnesen, opplevde et stort engasjement blant lederne. 16 deltakere fra 9 kirker og menigheter deltok på samlingen.

Inspirasjonsord fra India
Biskop Ernest Komanapalli fra India er i disse dager på møteturne i Norge. Ernest er leder for organisasjonen Manna Ministries, som underholder 1400 pastorer og har plantet over 1200 menigheter. Rune Edvardsen og Ernest har samarbeidet tett med sine misjonsorganisasjoner de siste tolv årene. Torsdag delte Ernest inspirerende ord og historier med lederne som var samlet. Rune introduserte Ernest som mannen som virkelig kan vise til resultater, men som startet med ingenting.

Sammen for Lister!
Det ble gitt åpning for samtaler mellom lederne mens det ble servert fiskesuppe, kake og kaffe. Deretter presenterte Rune og Glenn sine tanker for forumet.

– Vi ønsker å være et initiativ og et samlingspunkt til å dra Oppdraget sammen. Det virkelige Oppdraget! Vi må hjelpe hverandre til å nå målet, forklarte Rune.

Troens Bevis setter sine ressurser til disposisjon, men markerer at dette ikke er noe som skal bygge Troens Bevis. Tanken er at de lokale menighetene kan stå sammen, og bli sterkere for å nå det åndelige behovet i regionen. Rune sier tydelig at han tror at den lokale menighet har svarene og at de sammen kan oppfylle drømmer. Noen er resurssterke, andre er ikke. Sammen er man sterkest!

– Mandatet til at mennesker skal søke Gud, ligger hos dere leder. Vi sitter med løsningen. Sammen må vi gå foran, så følger flokken oss! Tiden for å handle er nå!

Flere ideer ble drøftet under samlingen. Mange ledere ga tydelig tegn om at dette var noe de ønsket å være med på. Ideene jobbes videre med frem mot neste samling onsdag 7. desember.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter