Helbredet fra kreft i tolvte time

Det er etterhvert blitt mange arabere i Skandinavia som har fått hjelp og støtte fra Miracle kanalen. Hossams historie er det laget film om. Han ble helbredet for kreft mens han lå på det siste ved Karolinska sykehus i Stockholm.

 

Av Bente Rognmo Thakre

Klokka tre på ettermiddagen får Samira Jargoun beskjed fra legene om at de ikke kan gjøre mer for mannen hennes.  Måneder med cellegiftbehandling og infusjoner har ikke gitt positive resultater for Hossam Jargoun, og det går raskt mot slutten.
”Har dere slektninger som skal si farvel, bør de komme nå,” er beskjeden hun får fra legene. Snart samler det seg flere venner og slektninger rundt sykehussengen.

Triste nyheter
Hossam og Samiras liv har aldri vært spesielt lett. De kommer opprinnelig fra Irak, som de reiste fra i 1997 etter år med ydmykelser og forfølgelse. De flytter til Sverige der deres datter Nada bor. Livet går bra for dem inntil februar 2007. Hossam har akkurat vært i Tyskland og besøkt den andre datteren sin som bor der. Men når han kommer hjem har han høy feber som ikke vil gi seg. Samira tar Hossam til sykehuset. Etter flere prøver er doktorens beskjed så nedslående at Samira ikke vil Hossam skal få høre diagnosen. Han har leukemi.

Ville ikke fortelle Hossam
Selv om han ellers er ved god helse, er Hossams høye alder et problem. Legene vet ikke om han vil klare den smertefulle cellegiftbehandlingen. Men i slutten av 2007 er legene enige om at han må begynne på en kur.
-Men kuren ble for kraftig, og det så ut som om han ikke ville klare det, forteller Samira.
Etter to måneder på sykehuset er det ikke lengre håp for Hossam. – Jeg trodde ikke min far skulle få oppleve noe slikt som dette, forteller datteren Nada.
– Han kunne ikke røre seg eller spise. Han var svak og hoven over hele kroppen.

Siste nattverd
Ettermiddagen de får beskjed om å samle venner og familie til et siste farvel, vender familien blikket mot himmelen.
Siden familien er fra syrisk-ortodoks tradisjon, får de Fader Gerius fra den Syriske-Ortodokse kirken til å gi Hossam hans siste bønn og nattverd.

Men så husker Samira at hun har hørt om en arabisk forsamling i Centrumskirken i Stockholm som pleier å be for syke. Familien tar derfor er rask telefon til Merzek Boutros som er pastor for denne forsamlingen. Han og hans kone Lena startet menigheten som et resultat av det arabiske oppfølgingsarbeidet til Troens Bevis som de leder fra et kontor i Stockholm.  Merzek og Lena drar med en gang til Karolinska sykehus for å se til Hossam.

Målet var først frelse
Merzek blir helt stille når han ser Hossam. Det er nesten ingen ting igjen av mannen som ligger i sykesengen. Han er blitt så liten og svak at han ikke kan røre seg.
– Jeg kunne se med en gang at han ikke hadde lenge igjen, sier Merzek. Han tenker at det viktigste nå er å forsikre seg om Hossams frelse. – Mitt mål var at han skulle ta imot Herren Jesus som sin personlige frelser. Så jeg ba han repetere frelsesbønnen etter meg.

Da Hossam hadde bedt bønnen til frelse, forteller Merzek at han følte en helt spesiell fred, og han fortsetter med å be til Jesus om helbredelse.
– Da de ba til Gud for meg kjente jeg at noe kom over meg, forteller Hossam.
– Jeg kjente det som om jeg vil reise meg opp. Det var som om det kom en kraft over meg.

Fikk se Jesus
Straks etterpå forlater hele familien sykehuset. Samira går også hjem der hun forstetter å be for mannen sin.
Omtrent en time etter at familien drar hjem, opplever Hossam et nærvær i rommet. Han ser Jesus komme til seg som i en visjon.
– Jesus  sa til meg ”reis deg opp.” Jeg svarte, hvordan skal jeg gjøre det? Jeg kan ikke røre meg. Men Jesus sa at jeg kunne det.
Hossam begynner å røre på bena og kjenner at styrken kommer tilbake til kroppen. Han kaller til seg legene og begynner å fortelle dem på arabisk at han har sett Jesus. Men de svenske legene forstår ikke ett ord, og tilkaller en somalisk tolk.
Kokken 05:45 ringer sykehuset til familien. Samira forteller at hun begynte å skjelve av frykt da hun hørte telefonen ringe. Men legene sier at Hossam har det bra og at han vil at hele familien med en gang skal komme til sykehuset.

Kreften er borte
Samira frykter det som skal møte dem på sykehuset, sikker på at nå er alt over.
Men når hun går inn på sykerommet ser hun at det legene sa stemmer. 
– Jeg brøt ut i gråt. I to måneder har han ikke snakket, spist eller rørt på seg. Han bare lå der på ryggen i sengen. Men nå satt han og pratet!
Legene tar nye prøver. Alle tester er negative.  Blodet er helt friskt for kreft.
Samira spør legene om de har gitt han en ny behandling?
– Ingenting, sier de og rister på hodet. Hossam derimot, er ikke i tvil.  – Det er et mirakel. Helt enkelt et mirakel!

Vil fortelle at Jesus lever
Han blir utskrevet fra sykehuset og får en måned med rehabilitering siden han ikke har vært oppegående over lengre tid.
I dag er han ved bedre helse enn han var før han fikk kreft. Han trener og spiller bordtennis. Han går også regelmessig i den arabiske forsamlingen i Centrumskirken.
– Jeg vil bare fortelle at det finnes en kraft i navnet Jesus. Jeg så døden med egne øyne. Jeg vil at unge mennesker skal vite at det finnes en levende Gud. Jesus er Guds sønn og vår frelser. Han lever og gjør under i dag, sier Hossam ettertrykkelig.
– Vitnesbyrdet hans har gjort et sterkt inntrykk på arabisk talende mennesker
i Stockholm, forteller Merzek.
– Mange nye har kommer til kirken vår og det er blitt til stor oppmuntring for mange arabere.

Ønsker du å være med å støtte Miracle-kanalens oppfølgingsarbeide med en gave, kan du klikke her. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter