Muslimer fra Jemen vil bli kjent med Jesus

Siden 2008 har Troens Bevis fått 1796 henvendelser fra arabere i Jemen som har sett på Miracle kanalen. I dette ørkenlandet er det vanskelig å drive evangelisering. Men ingenting kan stoppe en satellitt-kanal.

 

Av Bente Rognmo Thakre

Dette landet som ligger på sørtuppen av den Arabiske Gulf, har vært bebodd av mennesker i tusenvis av år. Sønnene til Noah kjente Jemen som landet med melk og honning. Fra gammelt av samlet vise menn myrra og røkelse i Jemens fjell, og dronningen av Sheba kom fra ett rike som inkluderte hele Etiopia, Eritrea og Jemen. Hovedstaden Sana’a  regnes som verdens eldste by.

SE FLOTT BILDEGALLERI FRA YEMEN

Mange utfordringer
Jemen er i dag ett av de fattigste landene ved den Arabiske Gulf. Opptil 70 prosent er analfabeter og 42 prosent lever under FNs fattigdomsgrense.

-På grunn av at så mange ikke kan lese eller skrive blir TV ekstra viktig for dem, både som underholdning og informasjon. Vi ser at det er ett mørkt land, men det er slike ufordringer vi lever for. Hver dag er vår bønn at vi kan være med å spre håp og lys til land akkurat som dette, sier Barty Shokralla som leder Troens Bevis sin arabiske satellitt kanal.

22 millioner unådde
I dette landet med 23 millioner innbyggere er 99 prosent muslimer. Landet har 28 folkegrupper, og 17 av dem, eller 22 millioner mennesker, regnes som helt unådde for evangeliet.   I 2005 var det kun 3000 kjente kristne i Jemen, de fleste utlendinger eller flyktninger. Dette er hva en seer sa til Miracle kanalen i mars, 2009:

”Jeg vil gjerne lære mye, mye mer om Herren Jesus Kristus om dere vil hjelpe meg. Jeg kan være i kontakt med dere over internett, MSN eller Skype.  Er dette mulig? ” Ali al Haj fra Jemen.

 

Satellitt-TV trosser grenser
Muslimer og andre religioner har lov til å tilbe etter hver deres tro i landet, men det er ikke tillatt å drive aktiv misjonering. Men stadig flere i Jemen får satellitt og internett- tilgang, der mange nå får høre evangeliet for første gang.

”Denne nyheten kommer som et sjokk til et land som er kjent for å være fri for kristne, da kun et lite antall kristne jemenitter bor i Aden”, skrev avisen Yemen Post i februar, 2008, og siterte fattigdom, arbeidsledighet, analfabetisme, krig og stammediskriminering som årsaker til at folk tar imot evangeliet.

– Jeg er sikker på at de aller fleste i dette landet, minst 22 millioner av dem, er folk som ønsker forandring, men de har ikke hatt noe valg inntil nå, mener Barty Shokralla.

Han sier at det blir stadig lagt ut flere programmer på den arabiske websiden som folk kan laste ned og se når de ønsker det. I tillegg er bibelen lagt ut på arabisk og andre hjelpemidler for dem som vil lære mer om livet med Jesus.

Gir store resultater
At 1796 seere fra Jemen har kontaktet Troens Bevis siden begynnelsen av 2008 viser at evangeliet blir lagt merke til når det kringkastes over satellitt og internett. Dette er omtrent den eneste måten som 23 millioner mennesker i Jemen kan høre evangeliet på.

– Gud har ikke glemt dette folket. Han lytter til koret av stemmer som roper etter håp og hjelp. Vi er utrolig takknemlig for at vi får lov til å være en del av Guds svar til den arabiske verden, i en tid som denne. Ved hjelp av Satellitt-TV kan vi sammen med alle våre misjonspartnere bringe evangeliets lys til et land og et folk som aldri har fått høre om Gud og hans frelsesplan gjennom Jesus Kristus, sier Shokralla.

Kilde: Høsten i Flammer, mars 2009 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter