Sterke historier fra brevkurset

Troens Bevis sitt brevkurs fikk 244 275 nye elever på verdensbasis i 2009. I hendene på flere hundre innfødte evangelister forandrer brevkurset liv i landsbyer, fengsler, i militærleire og på skoler.

 – Nå sulter ikke lengre min kone og mine barn og vi har stor glede i vårt hus. Jeg er blitt som en ny person, forteller brevskoleelev Diomede Nijombere.

Troens Bevis sitt brevkurs ”Det nye Liv” har i dag 10 lokale kontorer i Afrika, Asia og Europa. Siden brevskolens start i 1970 er kurset oversatt til 55 språk. Inntil nå har over 5 millioner tatt kurset, og en av hovedutfordringene til Troens Bevis hvert år er rett og slett å fylle de tomme lagrene på brevskolekontorene.

I vår gikk ett team fra brevskolekontoret i Burundi til landsbyen Itye der det er en stor flyktningleir.
– Folket her eier ikke håp, de er sultne og det finnes ikke menigheter. Vi gikk og forkynte evangeliet fra hus til hus, og 70 personer gav sitt liv til Kristus, forteller lederen for brevskolekontoret.

Burundis president Pierre Nkurunziza fik kjennskap til brevkurset gjennom sitt vennskap med Aril Edvardsen, og han har de siste årene aktivt oppmuntret til bruk av brevkurset i landets skoler, militærleire og fengsler for å gjenoppbygge folkets moral etter årtier med krig.

Dette er hva Diomede Nijimbere fra Burundi forteller:

”Jeg er far til 7 barn, men før jeg ble frelst var jeg ikke en ansvarlig far. Alle pengene mine gikk til alkohol. Hver eneste dag var det klaging og problemer i huset. Når jeg kom hjem slo jeg min kone. Barna mine hadde ikke noe glede i livet. Jeg klarte ikke å ta hånd om familien fordi jeg var en alkoholiker. Personalet til brevskolen kom en dag til vår landsby og forkynte budskapet om en aktiv Gud som kan hjelpe, som kan helbrede syke og som er den samme i dag som i går. Etter å ha gitt livet mitt til Jesus ble alt helt forandret. Nå sulter ikke min kone og barn lengre og det er stor glede i vårt hus. Jeg er en ny person, og min kone og mine barn har også gitt sine liv til Kristus!

Troens Bevis har også tre brevskolekontor i India. Sammen betjente de over 100 000 nye elever i fjor. De fleste av disse elevene har hindu bakgrunn.

Dette er hva Ashwini Sashirao fra landsbyen Nandeed i India forteller:

“Jeg er veldig glad for å kunne fortelle historien min. For to måneder siden fikk jeg en konvolutt i posten.  Jeg ble overrasket da det viste seg å være brevkurset Det Nye Liv. Jeg leste kurset flere ganger, og slik fikk jeg kjennskap til skapelsen og syndefallet og hvordan Kristus døde på korset for menneskeheten. Jeg fant ut at det var en venn som hadde gitt adressen min til brevskolekontoret, noe jeg er veldig takknemlig for.

Vi var ikke en lykkelig familie, vi kranglet hver dag og vi var også veldig fattige. Jeg begynte å be til Jesus hver dag, og etterhvert fikk vi ett mirakel I vår familie. Kranglingen er helt borte og Jesus har gitt oss fred. Vi har også blitt velsignet på andre områder.

Med så store antall elever som ønsker brevkurset er det en stor ufordring for Troens Bevis å få trykket nok kurs. Dersom du ønsker å være med å gi en gave som går til trykking av nye kurs, kan du klikke her.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter