Libya blokkerer satellittsendingene til Troens Bevis

Troens Bevis sin arabiske satellitt kanal, Miracle Channel, har fått beskjed at satellittsendingene over NileSat er blitt blokkert, trolig fra kilder i Libya.

-Vi fikk beskjed på søndag at kanalen vår på NileSat satellitten var blitt blokkert, og de mente at blokkeringen kom fra Libya. Det var ikke hyggelig å høre da vi har mange seere i disse områdene som følger sendingene våre. Mange av dem er redde og urolige og de ringer oss og ber om forbønn for sine familier og sine land, sier lederen for Miracle Channel, Barty Shokralla.

Blokkeringer kan blant annet skje gjennom at andre kanaler som sender side om side på samme satellitt bevisst sender ut for sterke signaler som forstyrrer og overstyrer kanalene som ligger på frekvenser ved siden av. Det er ikke sikkert at Miracle Channel er hovedmålet, men at hensikten kan være å forstyrre de arabiske nyhetskanalene som også sender på samme satellitt og som rapporterer hva som nå foregår i Libya.

Libya er nettopp et av landene som Troens Bevis Verdens Evangelisering når gjennom sendingene over NileSat. I responsen fra seere i dette landet har det kommet frem at de føler seg isolert og alene. Flere seere i Libya har fortalt at det er første gang de har hørt evangeliet om Kristus, og flere forteller at de har tatt imot troen i sine hjerter selv om de må holde det skjult for omgivelsene.

-Vi hadde sendingene oppe igjen i dag i tre minutter før den ble avbrutt igjen. Det er en påminnelse om at det foregår også en kamp om plassen i luftrommet. Jeg håper at våre misjonspartnere vil være med og be om at problemet vil bli løst snarest mulig, sier Shokralla på telefon fra Sverige i kveld.

I 2010 fikk Miracle Channel 3888 meldinger fra seere i Libya.

Dette er hva to av seerne våre i Libya sa til oss. Seere som tar kontakt får forøvrig oppfølging fra vårt arabiske oppfølgingskontor:

Ahmed fra Libya:
”Jeg er en mann på 24 år og jeg ser på Miracle Channel på NileSat. Jeg er veldig glad for at dere sender på NileSat.

En ung mann fra Libya:
”Jeg er en ung mann fra Libya og jeg har sett på programmene deres i lang tid. Jeg er blitt inspirert av hvordan dere presentere den kristne troen og jeg synes den er veldig fin. Hvis jeg bodde i vesten ville det være lett for meg å ta imot Jesus. Men Libya har ikke kristne bortsett fra utlendinger. Hvordan kan jeg ta imot Jesus? Vær så snill og svar meg.”

Sendingene til Miracle Channel går som vanlig på Hotbird satellitten og via live streaming på internett, men en stor andel av våre seere er avhengig av NileSat for å kunne se programmene våre. Vær så snill og vær med å be om at vi skal snart være på luften igjen på NileSat. Be også for mange av seerne som ringer og er veldig bekymret for de politiske urolighetene som nå foregår i en rekke arabiske land i Nord-Afrika og Midtøsten.

 Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter