Omsorg for de fattige i Israel

– Mange som kommer til oss for å få hjelp vil også ha forbønn, og noen tar med seg en bibel som en gave fra oss, sier Troens Bevis misjonær og pastor Avi Mizrachi fra hjelpesenteret han leder i Tel Aviv.

 

Den messianske menigheten Adonai Roi i Tel Aviv drivet et eget hjelpeprogram for de fattige i byen. Gjennom Agape distribusjonssenter når de ut til de trengende med mat og klær. Familier med lav inntekt, eldre, nye immigranter fra Russland og Etiopia og arabiske kristne og muslimske familier kommer til dem gjennom anbefalinger fra offentlige sosialtjenester og andre menigheter. Hver måned får hver familie de støtter en stor sekk med nødvendige matvarer, og de får også velge fra stativene med pent brukte klær.

– Gjennom bibelen oppfordrer Herren sitt folk til å ta seg av de fattige og trengende i Israel, og han tar til rette med de som tråkker på dem som er i nød, sier pastor Avi Mizrachi.

Som svar på denne oppfordringen startet Avi Mizrachi og hans kone misjonssenteret Dugit i Tel Aviv i 1993, der folk kan komme innom for en prat og en kopp gratis kaffe.
I 1996 startet han og hans kone menigheten Adonai Roi, som nå driver Dugit og Agape Distribusjonssenter. I 2003 ble Avi Mizrachi en av Troens Bevis sine nasjonale misjonærer i Israel med fast underhold fra støttepartnere.

Økende fattigdom
Statistikker som nylig ble publisert av Israels statistisk sentral byrå på verdens fattigdomsdag, viser de store behovene som nå finnes i landet. Hele 29 prosent av Israels befolking lever på kanten av fattigdom, i forhold til 16 prosent i Europa. Tallene viser også at kun 53 prosent av den voksne befolkingen klarer å dekke husholdningsutgiftene hver måned. Statistikken viser også 40 prosent av barn i Israel står i fare for å leve i fattigdom, og antall unge som går glipp av måltider av økonomiske grunner har økt med 7 prosent de siste 4 årene. Rapporten advarer også om at den eldre generasjonen er i faresonen.  Av de 52 prosentene av voksne som trenger medisinsk behandling, var det 17 prosent som ikke søkte medisinsk behandling på grunn av økonomiske problemer.

– Men vår visjon er ikke bare å sørge for de nødvendige godene som folk trenger, selv om det er viktig, sier Pastor Avi Mizrachi, – men også at vi kan være redskap for Agape kjærlighet, slik at alle dem som kommer til senteret vårt vil se Yeshuas godhet gjennom gavene de får.  

Troens Bevis Verdens Evangelisering støtter i dag nærmere 800 innfødte evangelisteri 43 land. Vi har flere som venter på faste støttepartnere. Ønsker du å vite mer om denne misjonstjenesten, kan du kontakte oss på [email protected]

 Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter