Øker campingkapasiteten under Sommerstevnet

Antallet deltakere på Sommerstevnet i Sarons Dal har økt kraftig de siste årene. I fjor måtte parkeringsplassen tas i bruk til campinggjester. Nå tas det grep for å unngå de samme problemene til sommeren.

 Selv om det er et stykke igjen til tilstrømningen Sarons Dal opplevde til sommerstevnene på 70-tallet, har oppslutningen hatt et kraftig oppsving de siste årene. 

– Dette er selvfølgelig veldig gledelig, men vi opplever nå at kapasiteten er sprengt, både på selve campingområdet i Sarons Dal, og på naboeiendommen, forteller Rune Heimvoll, som er ansvarlig for campingen under stevnet.

– Til sommeren gjør vi flere ting for at alle tilreisende skal få et flott opphold under stevneuken. Nå i vinter har vi hogd ned det meste av trærne på campingområdet  på andre siden av elva. Slik får vi plass til flere gjester. I tillegg har vi gjort avtale med enda en grunneier i nærheten, som åpner sitt område for camping. Dermed kan jeg love at alle skal få plass, samtidig som de får bo nær stevnehallen, sier Heimvoll.

Bedre fasiliteter

Nostalgiske stevnedeltakere vil kanskje huske noen ti-år tilbake, da folk hadde litt andre krav til komfort enn i dag. Sanitærforholdene for campinggjestene var ymse der toalettbesøkene ble unnagjort på diverse utedoer rundt på gårdene, og elektrisk strøm var et meget knapt gode.

– Dette gjør vi også noe med når vi nå åpner det nye området, forteller Heimvoll.

– Vi investerer i en ny kabel som skal gi strøm til alle som ønsker det. Dette vil også løse problemene vi til tider har hatt med litt ustabil strøm på enkelte områder. I tillegg skal en toalettcontainer gi gode sanitære forhold også for de som ikke bor i umiddelbar nærhet av stevnehallen, sier Heimvoll som legger til at det populære tilbudet med storkiosk med kolonialvarer som startet i fjor videreføres til sommeren.

Troens Bevis ønsker tusenvis av tilreisende velkommen til en ny, fantastisk stevneuke i juli. Og kan altså garantere plass til alle! 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter