Troens Bevis sin medarbeider i Laos: Forfølgelsen forsterker troen

Feltlederen fra Laos, som gjestet sommerstevnet, hadde et budskap til det norske folk! Vi må være villige til å ofre noe for Jesus og vår tro! Kort tid etter denne talen fikk han beskjed at en av Troens Bevis evangelistene har hatt overoppsyn med ble drept for sin tro.

av Harald Mydland

Evangeliet er på fremmarsj i buddhistiske Laos. Troens Bevis’ feltleder besøkte årets sommerstevne, og gav oss et spennende innblikk i hvordan evangeliet om frelse i Jesus Kristus, til tider brer seg som ild i tørt gress i nasjonen.

Av sikkerhetshensyn kunne han offisielt ikke vise ansikt, og navnet hans ble heller ikke kunngjort. Stevnefolket fikk møte en ydmyk mann, som understrekte viktigheten av at vi som kristne må være villige til å ofre noe.

På samme måte som Jesus ofret Sitt liv i kjærlighet til oss, skylder også vi å være villig til å ofre noe, for at de Gode Nyhetene skal nå ut til de som før ikke har hørt.

 

Evangelisering og kirkevekst

Antall nyplantede kirker har skutt fart i Laos i den senere tiden. Den ene grunnen er at lokale pastorer sendes ut for å evangelisere og plante nye kirker, etter hvert som folk kommer til troen.

Den andre hovedgrunnen skyldes forbønn for syke, der Guds ord blir stadfestet med tegn og under. Syke blir helbredet, ofte etter at folk først har oppsøkt de lokale heksedoktorene uten resultat. Etter hvert kommer hele familier til troen.

-Noen ganger trenger vi forfølgelse for å gjøre oss sterkere til å stå fast i troen, poengterte feltlederen. Ved årets begynnelse underholdt Troens Bevis 54 nasjonale misjonærer i Laos.

 

Mirakuløs helbredelse
Feltlederen delte en gripende historie om en kvinne som lå for døden. Han begynte å be for henne i tro om at Gud ville gripe inn. Etter forbønnen ble han ledet til å dele nattverden med henne. Kvinnen hadde da tatt imot Jesus som frelser.

-Tre timer senere ringte søsteren meg. Kvinnen hadde reist seg fra sykesenga og gått ned i første etasje. Der hadde hun begynt å tørke støv, hvoretter hun gradvis kom til hektene igjen. To uker senere kunne hun spasere ut av huset.

I dag er hun trofast med i kirken hver søndag og inviterer med sine venner. Lignende hendelser skjer over hele Laos, der mørkets makt må vike for evangeliets dynamiske kraft. De troende i Laos lever ut sin tro ved å kontakte folk på ulike nivåer i samfunnet.

De deler sin tro og vitner om en levende Jesus, som er virksom i landet. Menighetene legger også vekt på disippelgjøring etter hvert som folk gir sine liv til Jesus.

 

Villighet til å ofre
-Hva vil det si å ofre noe for Jesus? spurte feltlederen retorisk, og leste deretter utdrag fra HEBR 9:28 slik ble Kristus ofret én gang for å bære manges synder.

Som ung ble feltlederen bedt om å reise til en kirke et annet sted i landet for å tjene Gud der. Dette kjentes utfordrende, og han måtte be over kallet. På den tiden hadde familien lite med penger, kun en bolle med ris. Sønnen var kun ett år, og de eide en motorsykkel.

-Jeg opplevde en kamp i meg lik den Jesus erfarte i Getsemanehagen, innrømmet han. Da mintes jeg en sang jeg pleide å synge, som sier at jeg vil dra hvor som helst for Jesus. Vi må sette oss i bevegelse for å komme inn i Guds velsignelser, understrekte feltlederen.

 

Uselvisk kjærlighet
Feltlederen kom til Norge med et budskap om at vi må villige til å vie vårt liv til Jesus og evangeliet.

-Å ofre betyr å vise uselvisk kjærlighet. Noen ganger elsker jeg meg selv og søker en komfortabel tilværelse, men Gud kaller meg til å nå ut til nye steder og oppsøke andre provinser. Guds hjerte for de unådde og Hans visjon for å utbre evangeliet, må bli større enn mitt eget hjerte.

Feltlederen fortalte om en mann som hadde mistet flere av barna sine. Da han tok imot Jesus, ble de to siste barna helbredet. Mannen begynte å tjene Gud 100 %. Flere ganger ble han kastet i fengsel, men hver gang han slapp ut, plantet han nye kirker. I fengselstiden forkynte han evangeliet for medfangene, og vant flere for Jesus.

 

Jesus er vårt eksempel
Feltlederen fra Laos leste avslutningsvis fra GAL 6:9-10 La oss ikke bli trette av å gjøre det gode, for i rett til skal vi høste bare vi ikke mister motet.
-Jesus gav Sitt liv for oss! Belønningen ligger og venter på den som er villig til å ta opp sitt kall, og innvie seg for å vinne verden for evangeliet.
Kilde: Troens Bevis bladet for oktober 2024


 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter