«Det skjer noe spesielt i Eiken nå »

Lørdag 17. august talte TB ung forkynner Isak Drangsland på et ungdomsmøte i menigheten Betesda Eiken. Rundt 40 ungdommer kom frem og knelte i bønn foran plattformen. Ti av dem vitnet om helbredelser etter forbønn.

«Akkurat hjemme etter en helt spesiell one80 …. Jeg må klype meg i armen … 40 ungdommer på kne foran Jesus. De bad for hverandre, flere opplevde konkrete helbredelser. Flere ønsker å bli døpt» skriver Isak Drangsland på Facebook siden sin.

Han er en av 12 unge forkynnere som er på veien for Troens Bevis denne høsten. Noe av hensikten med dette er å gi unge en anledning til å utvikle og teste forkynnerkallet sitt, samtidig som de også informerer om arbeidet til Troens Bevis.

Isak Drangsland var med Troens Bevis til Bangkok tidligere i år, der han deltok på en konferanse for nasjonale evangelister og feltleder i Asia. Der fikk han flere kontakter, og reiste selv ut på en misjonstur etterpå der han besøkte flere av evangelistene ute i feltene og fikk se og delta i arbeidet deres. Der fikk han oppleve å se mennesker både frelst og helbredet.

TB ung forkynner Isak Drangsland har talt på flere møter i Betesta menigheten i Eiken.

 

Spent på neste møte
Etter nevnte lørdagsmøte på Eiken, var det en spent gjeng som møtte opp helgen deretter, på fredag kveld 23. august.

Ville Guds nærvær falle igjen? Er dette begynnelsen på en ny vekkelse, var det nok flere som spurte seg selv.

Den påfallende fredagen var det et møte for alle generasjoner. Over hundre møtte opp, og lokalet var fullt. Flere titalls ungdommer satt på de bakerste benkene, og flere av dem hadde kjørt langveis for å være med på møte. Ei ung jente hadde også bestemt seg for å bli døpt etter det som skjedde helgen før.

Flere unge satt på de bakerste benkene og fulgte med.

 

Klart frelsesbudskap
Forkynneren Isak Drangsland hadde et klart og enkelt frelsesbudskap som satte folk på valg. Sammen med konkrete bibel vers delte han også om utfordringer fra sitt eget liv, og hvordan han som tenåring lengtet og ba etter en bekreftelse på Gud eksistens.

-For at jeg skulle klare å gå «all inn» for Jesus og ikke bare følge noe religiøst «drit», måtte jeg få et personlig møte med Gud. Jeg ba i 6 måneder uten at noe skjedde. Men sommeren 2017, etter forbønn på en tenåringsleir på Solstrand, fikk jeg plutselig en berøring av Gud, som jeg aldri har kjent på før. Jeg opplevde hans fred, nærvær og kjærlighet og begynte å grine. Jeg visste at dette var Gud som berørte meg, fortalte Isak.

Det tok ikke lang tid før plassen foran plattformen igjen var full av mennesker som ønsket forbønn. For enkelte var det en frelsesbønn, for andre var det en ny innvielse til Gud.

Flere kom frem til forbønn.

 

 

 

«Velkommen heim»
Ingvild Foss Forgard, en av to pastorer i forsamlingen, er begeistret over møtene og det som nå skjer i Betesda.

-Jeg ser at det er mye forskjellig folk her i kveld og det er vi takknemlige for. Vår visjon som menighet er «Velkommen heim! Heim til fellesskapet, heim til Gud». Vi ønsker å formidle at alle er velkommen, både med og uten tro. Vi kan si «kom og se» og glede oss over at mennesker bevege seg mot en tro og et møte med Jesus gjennom å være en del av fellesskapet, forteller Ingvild.

-Vi takker for både de som tar en beslutning om å følge Jesus akkurat i dag, men tror også på at flere flyttet seg ett steg nærmere tro og sin relasjon med Gud. Sist lørdag var det veldig mange som bøyde kne. Den overgivelsen er en vesentlig forskjell. Jeg tror det er både viktig og nødvendig, legger pastoren til.

-Vår visjon som menighet er «Velkommen heim! Heim til fellesskapet, heim til Gud», forteller pastor Ingvild Foss Forgar.

 

Lenker ble brutt
Blant de fremmøtte var 3 unge gutter som hadde tatt turen fra Kristiansand. Alle tre går på Oasen VGS. Ingen angret på kjøreturen opp til Eiken.

-Jeg synes det har vært bra. Føles at her er det mer mellom himmel og jord. Vi trodde det var ungdomsmøte, men synes det er kult at det er flere generasjoner her. Og jeg synes alltid at dåp er vakkert og rørende, fortalte Knut Andreas Larsen (18) fra Kristiansand.

-For meg var det veldig bra, la Arin Brattåker Stoestøl (16) til.

– Det er ett av de beste møtene jeg har vært på. Jeg følte meg truffet. At Gud åpnet øynene mine mer.

Jonas Nicolai Eik (15) følte at det var lenker som ble brutt i livet hans.

-Jeg kjente på Gudsnærværet. Det var ekte tale. Følte at det var ting i livet mitt som jeg ble fri fra.

F.v.: Knut Andreas Jensen (18), Jonas Nikolai Eik (15) og Arin Brattåker Stoestøl (16) hadde kjørt helt fra Kristiansand for å være med på møtene i Eiken.

Les også:

To unge gutte på misjonsreise

 

 



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter