Lansering av Troens Bevis Unge Voksne: -Vi er voksne, men liksom ikke helt voksne!

Som start på årets Sommerstevne ble en egen samling for unge voksne lansert fra fredag til lørdag under åpningshelgen.

-Dette er tilbud for dem mellom ca. 20 og 30 år, forteller Hans Martin Skagestad, daglig leder for Troens Bevis, som var med og ønsket velkommen fra plattformen.
Det er en aldersgruppe der de fleste har vokst ut av ungdomsarbeidet i menighetene, men flere har ikke giftet seg eller startet familie ennå, og faller ofte litt igjennom i det vanlige menighetstilbudet. Bortimot 100 unge voksne hadde meldt seg på, og strømmet inn på åpningskvelden i hallen. Helgen ble ledet av Solveig Torsland fra Kristiansand.

-Jeg har et hjerte for misjon og for at mennesker skal få møte Jesus, presenterte hun seg selv på åpningskvelden.

Hans Martin Skagestad og Solveig Thorsland ønsket velkommen til den første samlingen fredag kveld i forkant av Stevnet.

 

Det som også imponerte var at en del av målet med UV er også å inspirere denne gruppen til misjon. Flere opplever å ikke lære så mye om misjon i sine egne kretser lengre, og andre har kanskje ikke vært med i kristen sammenheng tidligere. Gjennom en gripende video fra Laos fikk de se hvordan troen helt konkret kan forandre menneskeliv i unådde områder i Asia. De fikk også møte Isak Drangsland (20), som selv var på misjonstur til Laos i vår.

-Evangelistene gjør en sykt bra jobb, fortalte han ut ifra sin egen observasjon.

– De blir forfulgt og møter mye motstand, men de gjør alt de kan for å vinne de som ikke har hørt om Jesus enda. For prisen til 4 kebab kan du finansiere en evangelist i måneden, la han til.

3 evangelister
De ble utfordret til å gå inn som faste støttepartnere for en lokal evangelist. Det var 16 som meldte seg som fast støttepartner, noe som betyr at 3 nasjonale evangelister kan bli sendt ut i feltet som resultat av den første samlingen fredag kveld!

-Dette er helt fantastisk, utrykker Hans Martin Skagestad. Han har stor tro på at de unge vil være med og støtte misjon når de kan gjøre det innenfor sine egne økonomiske rammer.

Det var tydelig at aktivitetene falt i smak hos deltagerne!

 

Andreas Eiken fikk være med og spille fotball inn forbi sine egne rammer.

 

Bortimot 100 var med på både samlinger og aktiviteter under åpningshelgen for TB unge voksne.

 

Ikke quick fixes
Lørdag formiddag og ettermiddag gikk til sosialt samvær og aktiviteter, før et sterkt møte ventet de unge på kvelden med forkynner Thomas Neteland fra Bryne, som ofte var i Sarons Dal gjennom oppveksten, og var pastor på YouthPlanet i 2013. Nå jobber han som kommunikasjonsleder i Pinsebevegelsen og er også kjent for sin Youtube kanal.

-Jeg tviler på at det finnes noen dal i verden som har betydd så mye for så mange i hele verden, som det Sarons Dal har gjort, begynte han.

– Jesus tilbyr oss ikke snarveier og quick fixes, men verktøy, forklarte han videre i sin undervisning.

F.v. Ranveig Tveit, Stine Kallevik, Sandra Sønstabø og Solveig Thorsland fra Kristiasand var med på Unge Voksne lanseringen.

 

Glad for oppstarten
-Jeg er her hovedsakelig for å være her en helg der Jesus får utruste oss og jeg får møte andre fra samme miljøer i Norge. Jeg ønsker å være med i oppstarten til TB UV, forteller Sandra Sønstabø (25).

Ranveig Sofie Aasmund Tveit (27) er enig og forteller at hun føler akkurat denne aldersgruppen faller litt igjennom i vanlige menigheter.

-Det er mye tilbud for voksne og barn. Så det er fint å bli invitert til en plass der vi blir inkludert, og bare må gå videre.

-Vi er voksne, men liksom ikke helt voksne, ler en av guttene som sitter rundt bordet.

-Det er kjekt å ha et slikt sted å komme. Mange av oss er spredt rundt forbi i landet, på grunn av utdannelse osv., og da er det fint å ha et sted å komme sammen med likesinnede og en del kjente. Ikke alle har kristne venner med seg i hverdagen!

Kilde: Troens Bevis bladet for august, 2024

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen

Vil du være med å gjøre en forskjell ute i misjonsfeltene? 

Støtt arbeidet med en gave

 



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter