Lokale TV-program gjør sterkt inntrykk

I løpet av de siste månedene har Troens Bevis sin arabiske satellittkanal kringkastet flere program for målrettede regioner med lokale historier og dialekter. For flere seere er det første gang de møter kristne fra sine egne land.

 

Av Bente Rognmo Thakre

 

Troens Bevis sin arabiske satellittkanal Miracle Channel har den siste tiden fått spesiallagde program for ulike arabisktalende land. Selv om språket er det samme, varierer dialekten, utrykkene og kulturen fra land til land.  Arabisk er hovedspråket til over 280 millioner mennesker i 24 land, og det sekundære språket til 250 millioner andre personer.  Her er hva seere har sagt om de lokale programmene:

Latifa fra Marokko:
“Jeg er veldig glad fordi det er første gang jeg har sett et program om våre brødre i Kristus, om hvordan de lever og hvordan de ble kjent med Herren. Det føles veldig godt at programmet er på vår dialekt, og at det har historier fra vår kulturelle sammenheng.”

Abdalla fra Casablanca:
”I sannhet takker jeg Miracle Channel for dette programmet. Jeg likte det virkelig godt. Det viser folk fra mitt land som har tatt imot Herren på min dialekt. Vi trenger program som dette. Dette oppmuntrer virkelig tusener av troende i Marokko. Må Herren velsigne dere i arbeidet!”

En seer fra Bahrain:
“Jeg så på programmet om den bortkomne sønnen med en dialekt fra den Persiske Gulfen. Dette gjorde sterkt inntrykk på meg. Vær så snill og vis flere program med denne dialekten.”

Yousef from Marokko:
”Fred være med dere. Dette er første gangen jeg skriver til en kristen kanal. Jeg vil gjerne takke dere. Jeg så episoden om den marokkanske mannen som ble en kristen selv om familien hans var imot det. Men han trodde veldig sterkt på Jesus, og det fikk meg til å tenke på å søke Jesus for meg selv.”

 

 

 

 

 

 

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter