Rune Edvardsen i Bangkok: Nytt misjonsfokus for evangelistene

Under evangelistsamlingen som nylig fant sted i Bangkok, delte Rune Edvardsen sitt nye misjonsfokus for Troens Bevis.

-I vår verden i dag er det 1 milliard hinduer, 1 milliard buddhister, 1,6 milliard muslimer og 1 milliard ikke troende. De er alle fokus grupper for misjon. Men det er også 1 milliard som er født med spesielle behov. Menighetene gjør mange bra ting, men dette er en gruppe som ikke har vært en målgruppe blant kristne. Det har det blitt for meg, forklarte Rune Edvardsen evangelistene fra Asia.

Forsamlingen ble tydelig grepet da Rune Edvardsen presenterte visjonen bak Ingen Utelatt og den nye omsorgsbyen for barn med spesielle behov i Uganda.

 

Med bilder og historier formidlet han visjonen bak den nye omsorgsbyen for barn med spesielle behov i Uganda som ble åpnet i januar.

-Dere jobber alle blant hinduer og muslimer som ikke vil ha noe med oss å gjøre. Men når vi begynner å hjelpe de mest sårbare i deres samfunn, så gjør det også noe med familiene, med naboene som har sett barna som har vært bortgjemte og forsømte i årevis.

Det Rune delte gjorde sterkt inntrykk på evangelistene, noe flere gav utrykk for etter samlingen.

-Vi har en misjonsplan der vi planlegger å nå tusener på tusener av disse barna. Kjærlighet er det som virker best, enten du virker i verdenen til hinduer, muslimer, buddhister eller ikke troende. Og da når du også den vanlige befolkningen. Det ser vi allerede i Uganda, og vi ser det på den enorme givergleden til disse barna i Norge, påpekte Rune.

Hans Martin Skagestad oppmuntrer misjonslederne i Asia til å inkludere den yngre generasjonen i arbeidet sitt.

 

Fokus på yngre

Han brukte også anledningen til å presentere Hans Martin Skagestad, som trådte inn som leder sammen med Rune Edvardsen i Troens Bevis under Sommerstevnet i Sarons Dal i fjor. Da en del av undervisningen under lederkonferansen også handlet om å gi rom for den yngre generasjonen ute i feltene, kunne Hans Martin fortelle hva Runes tillit til ham hadde betydd for hans egen tjeneste.

-Jeg var 23 år da jeg begynte å jobbe for Troens Bevis, og nå er jeg 36, fortalte Hans Martin.

-Jeg har aldri likt å fortelle alderen min når jeg har kampanjer i Afrika, for jeg var alltid redd for at folk ikke ville respektere meg, la han til med god latter fra forsamlingen.

-Men for meg å ha en leder som Rune Edvardsen har vært helt avgjørende for tjenesten min. Han gav meg en plattform å jobbe ut ifra som ingen andre ville gitt meg. Jeg har fått rom til å vokse og lære av mine egne feil. Nå tenker jeg at Runes «tak» i tjenesten, er mitt gulv. Jeg kan ta videre det han har bygget opp. Ikke fordi jeg er veldig flink, men fordi Guds rike er det viktigste. Vi bygger ikke Troens Bevis eller Runes tjeneste eller min tjeneste. Vi bygger Guds rike.

Se også:

Møt tre unge gutter som bærer på hver sin misjonsdrøm

Evangelistsamling i Bangkok: Tusener blir vunnet i Asia

 

Kilde: Troens Bevis bladet for mars, 2024

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen

 

 



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter