Selger brukt for Dina-stiftelsen: Nå oppfordrer venninneparet andre til å gjøre det samme

I 2023 fikk venninnene Tina og Mailin inn 119 000 kroner på bruktsalg til den nye somsorgsbyen som nå åpner i Uganda. Nå oppfordrer venninneparet andre til å gjøre det samme. -Det er så utrolig enkelt, samtidig som vi får ryddet i skapene!

-Hva kan vi gjøre for å hjelpe? Vi har jo ikke tid til å reise til Afrika og starte et hjelpeprosjekt, eller kall til å reise ut som misjonærer. Derfor er det så utrolig oppmuntrende at vi kan bidra og gjøre en forskjell gjennom noe som egentlig er super enkelt, forklarer venninneparet Tina Egeland og Mailin Igland.

-For et salg på 25 000,- kan en betale en hel leilighet i senteret. For 300 kr kan et barn få 3 måltider om dagen i 10 dager. Alt hjelper!

Venninnene Mailin Igland og Tina Egeland ønsker å oppmuntre andre til å starte bruktsalg for Dina-stiftelsen.

 

Venninnene går i samme bønnegruppe og trener sammen to ganger i uken. Det var derfor naturlig for Tina å kontakte Mailin da hun trengte litt ekstra hjelp. Nå har de blitt et team som sammen selger for ca. 10 000 kroner hver måned på plattformene Finn.no og Tise.no. Inntektene går uavkortet til Dina-stiftelsen, som også er en del av Troens Bevis sitt Ingen Utelatt prosjekt i Uganda.

-Det er kjempeenkelt, også vet du at du faktisk hjelper barn som ellers ikke ville fått hjelp, utfordrer Tina.

Tina Engedal begynte å støtte Dina-stiftelsen gjennom bruktsalg at egne ting allerede i 2021. Mailin forteller at hun ble vunnet over da hun hørte Rune Edvardsen fortelle om den planlagte omsorgsbyen for barn med spesielle behov i Uganda under Sommerstevnet i 2022. Med fantastisk hjelp og støtte fra flere hold, åpnet omsorgsbyen for de første barna med foresatte i januar 2024.

-Samarbeidet med Mailin begynte egentlig med at jeg spurte om hun ville være modell for klærne jeg skulle selge. Det gikk gladelig med på, fortsetter Tina.

-Jeg ville egentlig ikke, men så tenkte jeg «Alt for Dina», ler Mailin.

-Vi hadde selv mye klær etter å ha ryddet i skapene, og vi utfordret venninner og venner med veldig god respons. Folk begynte å ta kontakt, og vi fikk faktisk klærne fra to store dødsbo i fjor, der var det var mye fint. Nå er de med å på å gi barn i Uganda et verdig liv, understreker venninneparet.

Tina Egeland viser hvordan de tar annonsebilder av klærne de legger ut for salg der Mailin er modell. I selve annonsen er ikke hodet/ansiktet med i bilder.

 

Så enkelt kan du hjelpe de vanskeligstilte med din overflod:
• Rydd ut det du ikke bruker
• Ta bilde av produktet, helst i dagslys (på side av et vindu)
• Legg inn gratis annonse på f.eks Finn.no eller Tise.no. Kjøper betaler frakt
• Pakk inn i emballasje du har liggende (avispapir o.l.) og send fra egen postkasse. (sjekk med posten.no)
Du må også gjerne kontakte Facebook siden «Rydd og selg for Dina». Der kan du får svar på spørsmål og legge ut det du ønsker å selge. Har du ikke tid til å selge, men vil gjerne rydde ut ting, tar Tina og Mailin gjerne imot. Kontaktinformasjon får du på denne Facebook siden.

 

Begynte med en leilighet
Tina forteller at det hele begynte da hun i 2021 hadde som mål å få inn 25 000 til en leilighet. Det tok henne kun seks uker å få inn det beløpet.

-Det førte til at jeg hadde storopprydding i mitt eget klesskap, og da oppdaget jeg hvor enkelt det er å selge over Finn.no og Tise.no. Det var vesker, belter og sportsutstyr. Flere bomkjøp som jeg hadde gjort, men det var liksom for fine ting til å kastes, selv om jeg nesten aldri brukte dem.

-Også oppdager en at når en ryddet litt, så rydder en faktisk også litt i hodet, legger Mailin til.

-Og det rare er, at etter at jeg har ryddet ut et lass av ting jeg ikke bruker fra klesskapet, føler jeg at jeg har mer å ha på meg i og med at jeg har jeg oversikt over det som jeg egentlig vil gå med. Nå har jeg bare klær jeg liker og som passer å bruke sammen, i klesskapet mitt, legger Tina til.

Begge er enige om at ryddeprosessene har hatt positiv effekt på dem begge. I tillegg er de blitt mer bevisst på hva de kjøper.

-Men det som er flott allikevel, er jo at overfloden til oss og andre har bidratt enormt til vanskeligstilte! Så egentlig var det ikke bare bomkjøp, tenker de begge.

Slik ser annonsene ut som Tina Engedal legger ut på Finn.no.

 

 

Det er ikke bare klær de opplever som selger godt, men også saker som elektriske «dubbeditter», Figgjo settet og andre kjente merkevarer.

-Men det trenger for all del ikke å være merkevarer, det handler jo mest om at folk ser noe de liker, også er jo smak forskjellig, så alt er av interesse, understreker Tina.

-Noen artikler tar det også lengre tid å få solgt, med det er helt ok. Også ser vi at spesielt klær til menn går kjapt.

– Med hoved rådet vårt er at om du vil være med å starte ditt eget bruktsalg for Dina-stiftelsen, er det lurt å få med ei venninne eller en venn. Eller det kan gjerne være som ektepar eller familie prosjekt. Dette er noe som er veldig hyggelig å gjøre sammen!

 

Kilde: Troens Bevis bladet for mars, 2024

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter