Fem sekunders evangelisering vant Kristina

I dag er Kristina Mathiesen kjent for sin sterke, trosinspirerte kunst som utrykker oppmuntring, omsorg og håp. Her forteller hun hva som tok henne fra spiritisme og alternative behandlingsmetoder til hennes tro på Jesus.

-Året er 2014. Jeg var akupunktør med egen klinikk i Kristiansand. Jeg var også det de kaller for spiritist. Jeg drev med mye alternativt og hadde tarotkort og englekort hjemme, og drev med håndlesning. Jeg var veldig åndelig, forteller Kristina mens hun beskriver sitt tidligere liv.

-Men jeg var opptatt av at jeg måtte gi ting til universet, og det at jeg måtte feie for egen dør. Det var mitt ansvar med lykke og at ting gikk greit. Det er klart det sier seg selv at det er en enorm menneskelig byrde å ha ansvar for sin egen lykke til enhver tid.

Kristina Mathiesen deler villig sin trosinspirerte historie. Her er hun på konferansen til Kvinner i Nettverk, der hun også fikk stille ut kunsten sin.

 

Opptur og nedtur
Kristina er blitt 35 år og har to barn på barneskolen. Det er akkurat blitt slutt med en kjæreste, og hun kjenner på at hun er på vei inn i en mørk tid.

-Jeg husker at jeg kalte meg selv for fortapt. Jeg gikk ned i vekt. Jeg gråt hver dag etter jobb. Jeg følte meg håpløs. Også sitter jeg en kveld og tenker at det må jo finnes noe mer. Jeg kikker bort på tarotkortene og tenker at kanskje de kan si meg noe. Gi meg en løsning. Men jeg husker også at jeg ble aldri fornøyd med det svaret jeg fikk ifra kortene. Jeg følte meg som regel nedstemt etter å ha lest kortene. Det ble som en liten opptur og så kom nedturen.

5 sekunder
Men Kristina har ei venninne som heter Janniche, og som gradvis er blitt brennende for Jesus. Men Kristina liker det ikke når Janniche prøver å vitne for henne.

-Når hun snakket om bibelen, ble jeg sint. Jeg bannet og kjeftet. Så hun ble god på å evangelisere på under fem sekunder, og forandret kjapt samtaleemne før jeg reagerte. Jeg har alltid vært veldig glad i bøker selv om jeg har lese og skrivevansker.

En dag får Janniche en idé. Hun vet at Kristina er glad i vakre ting, og bestemmer seg for å kjøpe en vakker utformet bibel til henne som gave.

-Jeg ler, og sier ertende, «hva tenker du med»? Så var det en kveld jeg hadde lyst til å se i tarotkortene igjen. Da husker jeg en av de fem sekunders evangeliseringssetningene hun har sagt til meg før hun forandrer tema. Denne lød slik: «Du Kristina, den bibelen du har fått, er levende. Men du, hvordan går det på jobb?» Da henter jeg bibelen og setter meg i gyngestolen og vet ikke hva jeg skal gjøre. Så ser jeg opp i taket og roper så høyt at naboen må ha hørt meg: «Gud, nå er jeg så fortvilet, du er nødt til å snakke til meg».

-Jeg lukker øynene, åpner bibelen, og setter fingeren min ned. Der står verset i Høysangen 5,8: «Jeg ber dere Jerusalems døtre, om dere finner min kjæreste, så fortell ham at jeg er syk av kjærlighet.»

Ett bilde Kristina Mathiesen i senere tid har malt av Jesus.

 

Venninner ber
Kristina ringer til sin venninne Janniche og forteller hva hun har opplevd.

-Det jeg ikke visste, var at hun ringte til alle sine kristne venninner og sa, «nå har Kristina åpnet bibelen, nå må vi be»!

-De neste 2-3 ukene får jeg flere hendelser som gir meg hjertebank og gåsehud, og jeg tenker, hva er dette for noe underlig. Kan jeg være syk? Jeg ringer til min kristne venninne igjen og sier at dette skjer så ofte at nå må jeg ringe legen. Da begynner hun å le og svarer, «det der kaller vi Guds nærvær. Men du, hvordan er det på jobben?» Det var nok til at jeg tenker, er det sant? Er Gud virkelig her?

Janniche Hardeland Nilsen:
Du var en viktig del av Kristinas frelses historie. Hva vil du si til andre som ønsker å nå venner med evangeliet?
-Jeg er litt opptatt av det at mange blir så redde for å si noe om troen sin, for folk rundt oss blir støtt av alt mulig i dag. Jeg tenker at jeg er ikke så flink til å fortelle om Jesus. Men jeg kan fortelle hva Jesus har gjort for meg. Jeg hadde ikke vært der jeg er i dag, om det ikke hadde vært for Han. Det forteller jeg til alle. Han fikser ikke alle tingene i livet som kan bli utfordringer, men Han gjør dem sammen med oss. Det gjør hele forskjellen, og det kan jeg dele med andre!

 

Fant seg selv
Så kommer 8. mai, 2014, dagen gjennombruddet kommer for Kristina. Hun har akkurat fått ordnet opp i et økonomisk mislighetsforhold der navnet hennes hadde vært misbrukt.
-Jeg dro ut og feiret, for nå var alt dette fra fortiden slettet.

-Etterpå drar Janniche og jeg hjem til meg. Da sier jeg til henne at jeg tror alt det gode som har skjedd meg i det siste gjør at jeg tror jeg er frelst! Det tok ett sekund, så kjente jeg plutselig at jeg var elsket. Jeg kjente at jeg var verdifull, og jeg skjønte hvorfor jeg alltid hadde vært så rar.

Maleri fra utstillingen Kristina Mathiesen hadde på Kvinner i Nettverk sin konferanse i 2022.

 

-Det var akkurat som Gud sa at det er en grunn til hvorfor du er skapt slik du er. Du skal være rar, du skal være utadvendt, du skal fortelle om meg!

Nå begynner ting å skje kjapt i Kristinas liv. Ikke alt er like enkelt, men nå har hun en ny venninnegjeng som heier på henne og ber. Hun velger å legge ned akupunktur klinikken av økonomiske årsaker, og får etter hvert en sponset stilling på kontoret til Mercy Ships i Kristiansand. Det gir nok inntekter til å se henne over til neste kapittel av hennes liv. Hun treffer sin tilkomne ektemann, og kjenner på kallet til å bli kunstner og å skape de kreative bildene hun har sett i sitt indre i lengre tid, men ikke har klart å få ut.

-Jeg treffer verdens beste mann. Vi møttes gjennom ei venninne som introduserte oss, hun sa at dere trenger å møtes, dere er begge sånne halleluja personer, forteller Kristina og ler godt.

Kristina Mathiesen sammen med sin mann Ari Magnus Mathiesen.

 

Var bønnebarn
-Det som også er fantastisk, er å vite at jeg var jo også et bønnebarn. Besteforeldrene mine var sterke troende, og ba for meg i alle år. Nå vet jeg at det blir fest når vi sees igjen i himmelen!

Nå har Kristina også sin egen nettside der hun legger ut sin trosinspirerte kunst.

– Idéen til «King of Kings» som kunsten min heter, kom etter at jeg ble frelst. Hele mitt liv har jeg hatt kreative ideer, jeg ser kreative bilder i mitt indre, og kreative løsninger. Men jeg hadde kjempesperringer, og klarte aldri å lage eller utføre dem. Nå er mannen min største støttespiller. Han støtter meg fullt ut og oppmuntrer meg til å gjøre ting ferdig og sier, «nå vil jeg se det!» Jeg søkte og fikk bli medlem av NFUK (norsk forening for uavhengige kunstnere). Nå elsker jeg å utfolde min tro i kunsten. Jeg ønsker å utrykke oppmuntring, omsorg og håp i det som formes og males. Jeg får faktisk tilbakemeldinger på at folk får møter med Gud og opplever helbredelse gjennom kunsten jeg lager.

Dette bilde til Kristina Mathiesen heter «Oppreist i sorgen» og her forklarer hun betydningen av bildet:  -Dette motivet så jeg i tankene under en lengre bønn og faste periode. Da bildet dukket opp svømte det i tankene og jeg kunne fornemme Guds omsorg og kjærlighet rundt bilde Han ga meg, forteller Kristina. -Han formidlet at uansett årsak til at barnet ikke vokste frem til et liv utenfor mors mage, uansett hvor mange dager etter befruktning, så vokser barnet videre hos Ham. Barnet får næring, og en dag skal foreldrene komme til samme sted og kjenne barnet sitt igjen. Videre formidlet Han hvor inderlig Han ønsker å bære mor og fars sorg i dette, så de kan stå oppreist i sorgen. Han kan ikke fjerne det som har skjedd, men Han kan hjelpe å bære det som smerter gir

 

Se flere bilder på www.kingofkingsart.com eller kingsofkingsart/facebook/instagram

Kilde: Troens Bevis bladet for februar, 2024

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter