Over 20 prosent av giverne har økt sitt månedlige bidrag

Av Thomas Grønvold

– Vi spurte om en 5 prosent økning, men mange tok kontakt og ville øke mer, noen helt opp til 50 prosent, forteller Ranjan Thakre, som jobber med giverstøtte hos Troens Bevis.

På slutten av fjoråret sendte Troens Bevis ut en sms til sine faste givere, hvor de spurte om man kunne øke den månedlige støtten. Ranjan har snakket med flere givere som har ringt inn for å øke sin støtte.

– Det er viktig å understreke at vi skjønner at det ikke passer for alle å øke støtten i disse tider og at vi er veldig takknemlig for alle som støtter misjonen fast hver måned, økning eller ikke, understreker Ranjan Thakre, som har ansvar for giverstøtte i Troens Bevis.

 

Bakgrunnen for denne forespørselen er at svak kronekurs, høyere levekostnader og uro i verden, har gjort at kostnadene har økt betraktelig i land hvor Troens Bevis jobber. Det betyr at støtten som man har gitt tidligere, ikke strekker til på samme måte som før. Det har også blitt mer kostbart å drive misjonsorganisasjon.

– Det er viktig å understreke at vi skjønner at det ikke passer for alle å øke støtten i disse tider og at vi er veldig takknemlig for alle som støtter misjonen fast hver måned, økning eller ikke, sier han.

Rundt 21 prosent av giverne til Troens Bevis har bedt om å øke sitt månedlige bidrag. Det viser en utrolig raushet blant giverne til Troens Bevis, når så mange velger å øke sin støtte til tross for at mange kjenner på økte levekostnader i form av dyrere strøm, mat og høyere rente. En liten økning i støtten vil bety enormt mye i land hvor Troens Bevis driver sitt misjonsarbeid.

– Det er en god del som har bedt om å øke bidraget mer enn de 5 prosentene. Det jeg opplever er at de som velger å øke er engasjert i arbeidet til Troens Bevis. De er villige til å støtte litt til, selv i disse tøffe økonomiske tider. Det er tydelig at folk fortsatt er villige til å gi til en god sak, forteller han.

Ranjan oppfordrer alle til å sjekke at den økte støtten til Troens Bevis faktisk har blitt gjennomført. Han kan opplyse om at flere har ringt fordi man ikke har kunnet øke sin støtte. Årsaken kan være at man har satt en beløpsgrense på en tidligere innbetalingsgiro til Troens Bevis på hvor mye man kan bli trukket fra sin bankkonto.

– Dette må man ordne med banken sin, men ta kontakt med oss så kan vi se om vi kan hjelpe, oppfordrer han.

 

Kilde: Troens Bevis bladet for februar, 2024

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter