Nå er frelsens dag

Mange mennesker er blitt pessimister og har mistet framtidstroen. Ingen ting må være verre enn å tro at vi lever i feil tid, skriver Sten Sørensen i månedens leder.

Mange mennesker er blitt pessimister og har mistet framtidstroen. Man opplever at få mennesker blir frelst. Sekulariseringen har nådd helt inn i menighetene. Den ytre påvirkningen i liberal retning er sterk. Tidsånden er formidabel og banker på alles hjertedør.

I Europa er det krig. I Midtøsten dør mange, og det er mer spent enn på mange år. Ja, det er ikke vanskelig å bekymre seg i våre dager.

Derfor kommer bibelordet til oss som manna fra himmelen: «For han sier: Jeg bønnhørte deg i rette tid og hjalp deg på frelsens dag. Se, nå er den rette tid, nå er frelsens dag. 2 Kor 6:2.

Ingen ting må være verre enn å leve i feil tid. Skjønt noen ser på tiden nå som å leve i feil tid, da det var så mye lettere alle ting i tidligere tider.

Har vi en bærekraftig og god framtid, eller skal vi bare pakke sakene sammen og vente på dommedag?

Det var en person som nylig spurte meg: «Sten, tror du det som skjer i Israel og Gaza er innledningen til tredje verdenskrig og Jesu snare komme?»

Jeg tror ikke det. Og jeg sier til unge mennesker i våre kirker som ønsker å gifte seg, at det må de bare gjøre. Gift dere for det er langt større sannsynlighet at dere også kommer til å bli gamle mennesker enn at Jesus kommer tilbake innen et par år.

I Luk 4, 16 – 22a finner vi en mektig tekst. Jødene hadde ventet på dette i 700 år. Jesus sier: «I dag er dette skriftordet blitt oppfylt for ørene deres.»

Hva var budskapet til Jesus?

• Forkynne evangeliet for fattige
• Helbrede de som har sønderknuste hjerter
• Frihet for fanger
• Blinde skal få synet tilbake
• Undertrykte skal få frihet
• Et nådens år fra Herren

De undret seg over de nådens ord som kom fra Jesu munn.

Jeg tror det skal undres hos oss også i våre dager over disse nådens ord fra Jesu munn.

Jeg forkynner ikke at vi nærmer oss dommedag! Jeg forkynner at nå er den rette tid. Nå er frelsens dag. Det har aldri blitt så mange frelste i verden noen gang som i våre dager. Evangeliet når på ulike måter fram til folkeslag som aldri tidligere har fått høre om Jesus. Tenk hva Troens Bevis sine evangelister får være med om. Mange tusener blir frelst hvert år. I sannhet; nå er frelsens dag!

Det skal bli frelse her på berget også. For nå er den rette tid, nå er frelsens dag.

Fatt nytt mot og velsignet nytt år!

Kilde: Troens Bevis bladet for januar, 2024

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få et gratis abonnement på Troens Bevis bladet

Tags:
,


 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter