I denne landsby var det ingen kristne – se hva som skjer nå!

Den nasjonale Troens Bevis-misjonæren Saw San Tun (57) har sett mange mennesker komme til tro i Myanmar, nasjonen som nå er overtatt av militærjuntaen.

I Myanmar: Glenn Tønnessen

Sammen med fotograf Simen treffer jeg Pastor Saw i den landlige landsbyen Myaungtagar, med om lag 400 innbyggere, noen steinkast nord-nordvest for Myanmars største by og tidligere hovedstad Yangon.

-I starten av min tjeneste, en del år tilbake i tid, så var det ingen kristne i landsbyen, og naturlig nok derfor ingen kirke. Jeg opplevde da at Gud begynte å kalle på meg. Jeg tok da en runde med Gud og fikk bekreftelsen som jeg trengte, forteller Pastor Saw lavmælt.

Men da begynte altså ting å skje, fortsetter trebarnsfaren som også har etablert ei huskirke i tillegg til landsbykirka.

-Jeg begynner da å besøke folk og oppmuntre dem som hadde det vanskelig samt dele evangeliet om at Jesus elsker alle. Jeg brukte mitt vitnesbyrd og jeg ba for dem. En etter en kom da til tro. Dette har jeg fortsatt med inntil i dag.

PLANTER KIRKER OG VINNER MENNESKER: Troens Bevis’ Nasjonale misjonær Saw San Tun foran kirken.

 

 

Ulykken
Pastor Saw’s kirke består nå av 70-80 medlemmer, de fleste fra denne landsbyen. En av dem er Koko Lwin:

– Min far er buddhist og min mor er en kristen. Jeg hadde bestemt meg for å stå på pappas side helt til jeg en dag opplevde noe voldsomt dramatisk. På en sykkeltur blir jeg stygt påkjørt av en motorsykkel.

I dagene som Koko ligger hardt skadet på sykehuset begynner han å tenke over livet og hvorfor denne ulykken skjedde med nettopp han.

-I denne tilstanden kom Saw og besøkte meg på sykehuset. Pastoren fortalte meg evangeliet om Jesus og han ba for meg. Dette medførte at jeg tok imot Jesus, med det resultat at skulderen min ble helbredet på kort tid. Etterpå opplevde jeg en fantastisk fred og glede og jeg begynte å synge gospelsanger.

KOM TIL TRO I MYANMAR: Pastor Saw har sett både Koko (t.v) og Mimi (t.h) gi sine liv til Jesus

 

Krisen i Myanmar
Det er ikke enkelt hverken for Pastor Saw eller for «konvertitten» Koko å leve og virke som en kristen i Myanmar. Snart tre år har gått siden hæren i Myanmar grep makten i et kupp og kastet fredsprisvinner Aung San Suu Kyi i fengsel. Omverdenen har dessverre lukket øynene for den nådeløse militærjunta. Så mange som 3000 mennesker kan være drept og over 13.000 skal fortsatt sitte bak lås og slå.

Løslatt etter bønn
På vårt godt timelange besøk i den lille landsbyen treffer vi også eks-buddhisten og taxisjåfør Mimi Lwin. Hun fikk alvorlige problemer i livet sitt og Jesus ble redningen.
-Problemene ble til en total krise da min mann så tragisk kjørte på en person med døden til følge. Min mann som da allerede var en kristen ble fengslet, men ble etter en stund løslatt ved et mirakel. Mange kristne hadde bedt for ham, forteller Mimi begeistret.

Mimi kjente til navnet Emmanuel, som betyr «Gud er med oss». Akkurat dette ordet skulle forvandle Mimi’s liv.
– Det navnet gjorde at jeg bestemte meg for å tro på Jesus. Jeg bekjente min tro i kirken til Pastor Saw og ble døpt sammen med min datter.

Glenn Tønnessen sammen med Pastor Saw, Koko, Mimi og venner/familie.

 

Fred og lykkelig liv
Det har allerede gått seks år siden dette skjedde og Mimi forteller at hun nå har fred og et godt og lykkelig liv.
Den buddhistiske lille landsbyen til vår nasjonale misjonær pastor Saw har om lag 400 innbyggere. Saw har nå opplevd at over 10% av innbyggerne har kommet til tro på Jesus.
Vekkelsesvinden blåser en sval bris over den hardt prøvde nasjon Myanmar, men historien har vel vist oss at det er nettopp under forfølgelse og vanskelige forhold at vekkelsesvinder blåser best.

Pastor Saw slutter ikke å drømme. Han ønsker nå å plante ei kirke i nærheten og disippelgjøre noen lærlinger som er med og tar oppdraget videre.
– Be for meg, familien, kirka og nasjonen vår, avslutter Pastor Saw.

Kilde: Troens Bevis bladet for november, 2023

Troens Bevis støtter i dag over 1400 nasjonale evangelister, slik som Pastor Saw, i 21 land.
Du kan være med og gjøre en forskjell for dem ved å støtte med en gave

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen.

Se møtene fra Sommerstevnet her

 

 

Tags:


 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter