Har du fått en SMS fra Troens Bevis? Noen få kroner utgjør en stor forskjell

– Forrige gang vi ba om en økning var tilbake i 2018. Det har skjedd mye på disse fem årene, sier økonomiansvarlig i Troens Bevis, Glenn Tønnessen.

Av Thomas Grønvold

Svak kronekurs, høyere levekostnader og uro i verden, har ført til at kostnadene har skutt i været i mange land hvor Troens Bevis jobber. Det gjør at støtten fra givere ikke rekker like langt som tidligere.

Økte globale kostnader
Tønnessen har i 2023 besøkt landene Laos og Myanmar. Dette er bare to av landene hvor innbyggerne har opplevd høyere levekostnader.

– Det er to grunner til at vi for første gang siden 2018 ber om en mindre økning, sier Tønnessen før han utdyper:

– For det første har det har vært økte kostnader globalt, og spesielt i Asia hvor vi jobber mest. Årsaken til kostnadsøkningen er blant annet pandemien og den globale uroen. Det har gjennom de siste årene vært en høy prisvekst. Dollaren strekker ikke til på samme måte som for fem år siden, sier han.

Han forteller at dagens givere vil motta en sms hvor man vil få spørsmål om å øke støtten med fem prosent. For deg som gir 500 kr i måneden vil det bety at du fremover vil gi 525 kroner. Gir du i dag 1000 kroner i måneden, vil støtten øke til 1050.

– 25 kroner er tilsvarende en liter melk i Norge, men disse 25 kronene vil gjøre en stor forskjell i mange av landene i Afrika og Asia, sier Tønnessen.

Har de beste giverne
Han beskriver dagens Troens Bevis givere som “Norges beste” og understreker at det er selvfølgelig frivillig å øke støtten.

– Vi er takknemlig for alle som er givere. Vi har Norges beste givere, og vi håper at flest mulig vil være med på denne lille økningen. Det er anledning til å øke både mer eller mindre enn fem prosent, og vi har full respekt om man ikke har mulighet til å gi mer, sier han.

Misjon
Den andre grunnen til at Troens Bevis nå ber giverne om å øke sitt bidrag, er fordi det å drive en misjonsorganisasjon i Norge har blitt mer kostbart siden 2018.

– Kostnadsbilde har også endret seg i Norge. Både privatpersoner og bedrifter kjenner alle på økte offentlige utgifter, lønnsutgifter og høyere strømpriser. Det gjør også vi i Troens Bevis. Det har blitt dyrere å drive en misjonsorganisasjon. Jeg ser hver dag fra min kontorstol som økonomiansvarlig hos Troens Bevis, hvordan de økte kostnadene påvirker oss. Og vi skal ivareta og utvikle misjonsstedet Sarons Dal.

– Sammen driver vi et stort arbeid og på tross av de økte kostnadene står vi på i verdens viktigste oppdrag, avslutter Glenn Tønnessen.

Kilde: Troens Bevis bladet for november, 2023

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen.

Se møtene fra Sommerstevnet her

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter