Berørt og takknemlig

– Jeg ble virkelig berørt og takknemlig for å kunne kalle disse evangelistene for mine brødre, søstre -og kollegaer i arbeidet med å vinne verden for Jesus. Under et besøk sammen med Troens Bevis i september fikk  Daniel Kolltveit sammen med pastorteamet i  Oasenkirka møte evangelistene på Zanzibar.

Tekst: Jan Inge Jenssen, Oasenkirka Søgne og Mandal

32 evangelister er støttet av Troens Bevis og arbeider på den muslimdominerte øya som er en del av Tanzania. Oasenkirka i Søgne og Mandal underholder to av evangelistene, men ønsker å øke sitt engasjement. En del av pastorteamet i kirka besøkte nettopp Zanzibar hvor de talte på en pastorkonferanse og fikk se en del av arbeidet til TBVE på øya.

Zanzibar har rundt 1,3 millioner innbyggere. Islam er den dominerende religionen med ca. 95 prosent av befolkningen. Kristentroa er voksende, men det er et utfordrende område å arbeide i.

En vi traff sa det slik:
– Muslimene på Zanzibar er flinke til å overføre troa til barna sine. Dessuten er det slik at muslimer som velger å bli kristne mister alt de eier, også kontakten med familiene sine.

Inspirerende
Vi besøkte bl.a. en liten relativt ny kirke på landet med bølgeblikk på taket og istykkerrevet presenning som begynnende vegger. Evangelistene vi traff hadde startet kirken og nå var det 17 medlemmer, flere nyfrelste. Mens vi var der, valgte en muslim å komme til tro. Kona hadde nettopp blitt en kristen og mannen kom etter den dagen vi besøkte kirka. Det var nydelig å se.

Daniel mener arbeidet vi så er effektivt og solid. Evangelistene ligger ikke på latsiden. -En av dem vi møtte dro ut tidlig om morgenen og delte evangeliet før han kom hjem til lunsj. Etter lunsj dro han ut igjen for å snakke med flere. Vi fikk hilse på flere familier han hadde ledet til tro det siste året. Utrolig inspirerende, sier Daniel.

11 av de 34 lokale evangelistene som får støtte gjennom Troens Bevis på Zanzibar.

 

Når den enkelte
Gunn Jenssen, medpastor i Oasenkirka, sier det slik: – Det trigger oss til å bidra med bønner, forkynnelse og økonomi inn i arbeid som bryter ny mark. Hun tilføyer: – Evangelistene er ivrige, frimodige og seriøse. De arbeider i et område med forfølgelse og de setter stor pris på oppmuntring. Vi så Guds kraft til frelse og utfrielse rett for våre øyne. Vi har fått sett tros-søsken som virkelig betaler en høy pris.

Gunn mener også at det er initiativ og driv over TBVEs arbeid. Å se responsen når Hans Martin Skagestad inviterer til frelse og forbønn er smittende og noe vi kan ta med over alt vi kommer.

Wiggo Skagestad fra pastorteamet i Oasenkirka, sier det slik: – Det var veldig fint å oppleve pastorseminaret og ikke minst se engasjementet som evangelistene har på de forskjellige områder der de personlig oppsøker de unådde og vinner enkeltmennesker for Jesus.

Pastor Daniel Kolltveit fra Oasenkirka ber for en lokal pastor på Zanzibar.

 

Sosialt arbeid
Under besøket på Zanzibar fikk lederne fra Oasenkirka også se hvordan den mobile klinikken til Dina-stiftelsen fungerer. Klinikken er mobil og flyttes fra sted til sted. Lokalbefolkningen får møte en lege og de får tilgang til medisiner. Når diagnosen er alvorlig, blir pasienten sendt til sykehus.

-Det var flott å se hvordan hjelpen kommer fram og hvordan lokalsamfunnene samarbeider om dette viktige arbeidet, sier en av dem som var med på reisa. En av lederne for klinikkarbeidet sier at to-tre hundre gjerne møter fram til behandling når klinikken hver lørdag besøker et nytt sted.

Han tilføyer: -Vi forsøker å legge til rette for at klinikken besøker områder hvor menighetsplantinger er på gang.

Hans Martin Skagestad fra Troens Bevis tar teamet med til mobilklinnikken til Dina-steftelsen på Zanzibar.

 

Vil øke misjonsengasjementet
Hvilken betydning vil reisen ha for Oasens misjonsengasjement, Daniel?

-Vi håper å kunne få til et tettere samarbeid med noen av menighetene og evangelistene der nede med sikte på å bidra på flere måter. Vi ønsker en sterk kobling til misjonsprosjektene vi støtter slik at arbeidet også kan prege perspektivet og hjertene til den enkelte kirkegjenger her hjemme. Forhåpentligvis drar vi snart på misjonsreise med flere fra kirka.

Wiggo føyer til:
– Reisen sammen som pastorteam der vi opplever felleskap og inntrykk fra TBVEs arbeid på Zanzibar var en svært nyttig og en viktig prioritering. Det blir lettere å overføre inntrykk og opplevelser til menigheten. Vi må øke misjonsengasjementet og det må engasjere alle generasjoner. For oss som foreldre til Hans Martin var det også stort å sammen oppleve han i sin tjeneste i Afrika.

-Å se et stort arbeid som har båret mye frukt og fortsatt gjør det i et område hvor islam er helt dominerende, er inspirerende. Det var også flott å se det store arbeidet til biskop Dickson og evangelistene han har et overoppsyn med, sier Gunn til slutt.

Så vil vi takke Kai Johansen i Troens Bevis for vennlig og dyktig ledelse av teamet. Oasenkirka vil stå samme med TBVE i misjonsarbeid i årene som kommer.

Se også reisebrevet fra Zion Konsmo som var med på samme tur.

Kilde: Troens Bevis bladet for november, 2023

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen.

Se møtene fra Sommerstevnet her 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter