TB ung: 80 frelst og 100 000 til Ingen Utelatt i pinsehelgen!

I regi av Troens Bevis deltok Hans Martin Skagestad på Øygospel og The Send, to store arrangement i Kristiansand i løpet av pinsehelgen.

På Øygospel på Flekkerøya, med ca. 1400 deltagere, var det Troens Bevis stand og innsamling til Ingen Utelatt aksjonen under pinsehelgen. Samlingen pågikk fra torsdag til søndag, og det kom inn hele 100 000 kroner til det nye senteret for barn med funksjonsnedsettelse, som nå bygges i Uganda.

-I år var Troens Bevis misjonsprosjektet til Øygospel, forteller Hans Martin.

Øygospel er en tverrkirkelig og tverrkulturell musikkfestival med ungdom som målgruppe. Festivalen har en sterk lokal tradisjon som begynte i 1984. Den hadde et opphold fra 1996-2002, men har siden vokst seg stadig større.

–De fleste som deltok var ungdommer mellom 13 og 18 år. Det å se at unge brenner for misjon og ønsker å gjøre en forskjell i verden, er fantastisk, legger han til.

To TB ung ambassadører stod på stand for Ingen Utelatt aksjonen under Øygospel.

 

God respons
The Send var et 10 timers arrangement i Ravnedalen på lørdagen under pinsehelgen. De hadde sin første samling i USA i 2019 med 40 000 mennesker, og er nå blitt en årlig event i en rekke land. Målet med samlingen er å oppmuntre til misjon, både lokalt og ute i verden. I fjor tok Ungdom i Oppdrag den første samling til Norge på Telenor arena med over 9000 deltagere. Et stort antall menigheter og organisasjoner støtter nå opp om tiltaket. I år var også TB ung, som representerer den yngre generasjonen i Troens Bevis, med i styret for deres lokale arrangementet i Kristiansand.

Der fikk Hans Martin Skagestad i oppgave å formidle evangeliet på formiddagen.

-Flere hadde tydeligvis tatt med seg ikke kristne venner, og det var faktisk 80 personer som ble frelst og responderte på frelsesinnbydelsen, forteller han.

-Alle aldersgrupper var også representert, og jeg snakket med to damer i 50-60 årene som valgte å komme tilbake til Jesus. Det var nydelig. Flere hadde tatt med seg ikke kristne venner. Det er jo litt spesielt at folk som ikke er troende kommer på en misjonsfestival, ler han.

-Også er jeg overbevist om at vi trenger alle generasjonene for å nå ut med evangeliet!

Flere hundre responderte på misjonskallet på The Send i Kristiansand. Foto: ©EinarStokstadBarane

 

Siden det første arrangementet i fjor sommer, kan The Send i Norge fortelle at skolelag er blitt startet, hundrevis har reist på misjonsturer, sårbare barn har fått hjelp, og de får inn spennende rapporter om hva Gud gjør lokalt flere steder.

-Det er også et litt annerledes fokus på misjon, der i motsetning til før, når en gjerne måtte reise ut på fulltid som misjonær til et annet land, nå er å ha fokus på kortidsmisjon og andre måter å vise Jesu kjærlighet til en lengtende og trengende verden, forklarer Hans Martin.

Det var flere hundre av de 1450 fremmøtte som responderte på misjonskallet i løpet av det 10 timers lange treffet, ifølge Verdinytt.no.

 

 



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter