Ble svindlet: Fikk uventet bønnesvar da evangelisten ba

Hvordan hjelper evangelistene og Introkurset lokalbefolkningen i Himalaya? Her er to sterke historier:

Ble svindlet:
Binod Rai (46) var en suksessfull forretningsmann i Darjeeling distriktet i Himalaya. Han hadde en kles- og matvarebutikk med god omsetning, og sendte også varer til flere større byer i området. Men da Korona kom, ble hele familien hans syk med viruset. Mens krisen stod på som verst, ble han svindlet da han betalte for medisiner og behandling for familiene sin, og formuen hans gitt tapt. Det førte til at han kunne ikke starte forretningene opp igjen etter gjenåpningen. I tillegg førte tyveriet til at han fikk stor gjeld. Nå var familien blant de fattige i byen og strevde med å klare seg.

Binod var eneforsørger for hele familien sin, som nå hadde mistet det meste. For to måneder siden møtte Binod noen evangelister som hadde med seg Introkurset Det Nye liv. De lyttet til historien hans, og fortalte at Jesus kan gjenopprette livene våre, både åndelig og fysisk.

Binod ville gjerne at de skulle be for han.

-Det at jeg sa ja takk til Introkurset «Det Nye Liv», gjorde at jeg fikk åndelig hjelp, sier Binod Raj.

 

Etter noen få dager fortalte Binod at banken plutselig utbetalte en del av pengene hans som hadde vært låst etter at han ble svindlet. Det gjorde at han fikk nedbetalt halve gjelden sin og kunne begynne å bygge opp igjen noe av det det han hadde tapt. Binod tok imot Jesus og går nå fast i en lokal menighet.

-Men jeg vil være tydelig på at det var ikke pengene som gjorde at jeg tok imot Jesus som min frelser. Det var oppdagelsen av at Jesus døde på korset for mine synder når jeg leste Introkurset Det Nye Liv! Det at jeg sa ja takk til Introkurset gjorde at jeg fikk åndelig hjelp! Hadde det ikke vært for dette kurset, ville jeg ikke blitt kjent med Jesus, og dermed gått glipp av den største gaven i universet!

Nå vitner Somrah om hva Jesus har gjort i hans liv.

 

Mannen hele landsbyen hadde gitt opp
Somrah Munda (57) kommer fra en nomadisk stamme som heter Adivashi i Himalaya. Han fikk minimalt med skolegang, og måtte tidlig ta over farens årlige avtale på en teplantasje, som deretter ble hans egen livsbane. Men tidlig i 30-årene fikk Somrah et alvorlig problem med alkohol. Etter mange klager fra sjefen på teplantasjen, mistet han jobben sin. Men fordi hans nå eldre foreldre var avhengig av støtte fra Somrah, gikk landsbyfolkene til sjefen på teplantasjen, og fikk han til å gi Somrah en ny sjanse.

Men han klarte ikke å stoppe å drikke, og da han var 45 år ble han forhåndspensjonert med helt minimal støtte.

–Siden har han levd et liv i ytterst fattigdom og depresjon, forteller en av evangelistene som helt tilfeldig traff Somrah da de kom til hans område for å evangelisere for noen få måneder siden.

-Mens vi pratet med han, fikk vi be for han og gi han litt penger. Dagen etterpå fikk vi høre at noe mirakuløst hadde skjedd med Somrah. Han fortalte at da vi ba for han, fikk han en sterk avsky for alkohol, og han klarte ikke å drikke mer. Han følte det som om noe kom ut av kroppen hans, og at han følte seg helt fri i sjelen, kroppen og ånden. Nå har han tatt Introkurset «Det Nye Liv» sammen med sin kone, som også er blitt frelst. Forandringen i livet hans blir sett på som et stort mirakel blant landsbyfolkene, og nå vitner han om Jesus for dem!

Kilde: Troens Bevis bladet april 2023

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen.

Du kan være med og støtte misjon gjennom evangelistene med en gave

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter