Respekt for medmennesker

Imamen Sukandar Zulkarnein var en av deltagerne på det nye dialogforumet mellom religioner som møttes på Oslosenteret. Han driver et arbeid for å forebygge kriminalitet blant muslimsk ungdom.

– Jeg synes det er veldig positiv at vi samles slikt, det er absolutt det vi trenger. Vi burde kommet til dette for lenge siden, men det er jo aldri for sent. Det er dette vi trenger for å sikre et bedre samfunn i framtiden.

Les ogsåVil videreføre Aril Edvardsens fredsarbeid

Hva er de største utfordringene i forholdet mellom religionene i Norge?

Hvis vi starter med det som er felles, satser på det og er enige om det, så kan vi begynne å diskutere og ha dialog om det vi er uenige om. Nå må vi kommunisere ut i våre menigheter om dette forumet, og fortelle om hva vi er enige om. Respekten for medmennesker er det første og det aller viktigste vi skal vise at vi er enige om.

Zulkarnein holder fram karikaturstriden som et godt eksempel på hvor dialog kunne ha forhindret opptøyer. Imamen synes det var trist å se volden, flaggbrenningen og ambassadeangrepene i Midt-Østen utført av muslimer i 2006. Og han reagerte sterkt på uttalelsene fra enkelte unge muslimer i vinter under karikaturdemonstrasjonene i Oslo i vinter. Han mener en slik type dialogforum som nå er på trappene kunne forhindret disse voldsomme utslagene.
– Vi er alle enige om ytringsfriheten, den skal vi verne om. Dette dreier seg om respekt for hverandres religioner, de skal ikke hånes.

Fordømmer jødehets
Imamen etterlyser på den andre side at muslimske ledere i Norge reiser seg og gir støtte til den jødiske befolkningen i Norge som nå opplever å bli trakassert som følge av Midt-Østen konflikten.
– Selv om jøder og muslimer har ulikt syn på Israel-Palestina konflikten, må ikke jødiske barn og den jødiske befolkning i Norge bære ansvaret for det staten Israel gjør. Denne trakasseringen må fordømmes på det sterkeste. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter