Kjell Nilsen: Bønnebarnet som reiste seg under frelsesinnbydelsen

Under Evangeliske Sanger i Sør sitt arrangement i Sarons Dal Arena i oktober, var Kjell Nilsen (76) fra Kvinesdal den første som reiste seg under frelsesinnbydelsen.


-Jeg har hatt et kall lenge. Jeg har vært et bønnebarn siden jeg var liten. Mamma var en troende og hun ba for meg hele livet sitt. Jeg bøyde meg da jeg var 13 år, i det gamle Salem i Kvinesdal, da Aril Edvardsen (Troens Bevis sin grunnlegger) var sivilarbeider på Havnås og hadde en del møter. Men da ble det kristne livet, slik det var forventet at vi skulle leve det på den tiden i bygda, for vanskelig for meg, forteller Kjell Nilsen fra Kvinesdal.

-Men nå ser jeg plutselig alt jeg har godt glipp av, og skulle ønske jeg ikke hadde ventet så lenge med å komme tilbake! Mange på sangmøtet til Evangeliske Sanger i Sør oppdaget at jeg reiste meg under frelsesinnbydelsen. Kari Edvardsen kom bort og ga meg en klem og ønsket meg velkommen, det betydde mye!

Hva var det som holdt deg tilbake fra å ta dette trossteget?
-Jeg vokste opp med en mor som var kristen, og opplevde hvordan det var å leve med foreldre som var på kollisjonskurs. Det var ikke noe jeg ønsket i mitt eget ekteskap. Etter å ha vært syk i 10 år, gikk min kone bort i sommer. Sorgen og savnet var nok med på å utløse mye inne i meg, forteller han.

-Men nå kjenner jeg på en indre glede og forventning som jeg ikke har hatt siden jeg var en guttunge!

-Jeg ser at Gud er med i sorgen og jeg har lagt alt i Guds hender. Jeg har også lovet Han at jeg vil bidra, så jeg håper Han har bruk for det jeg er verdt, humrer han.

–Jeg ser lyst på fremtiden. Livet har fått en annen verdi med tanke på at Gud kan bruke meg.

Den svenske sangevangelisten Lennart Larsson ledet an i frelsesinnbydelsen under arrangementet til Evangeliske Sanger i Sør, høsten 2022.

 

Hva har overrasket deg mest i tiden etter at du offentlig bekjente troen på Jesus?
-Det er mottagelsen jeg har fått i kristne miljøer. Jeg har fått så mange nye venner. Folk er så vennlige og glade. Alt fra gamle tanter til de unge! Det å bli sett, setter jeg veldig pris på. Det jeg gjerne vil nå er å lære mer om bibelen, og ta Introkurset Det Nye Liv, som dere har i Troens Bevis.

I løpet av et vel levd liv har Kjell Nilsen hatt 58 år på veien som lastebilsjøfør med eget transport firma, og var blant annet Fylkesleder for lastebilforbundet i Agder i flere år.
-Jeg regnet på det her om dagen og fant ut at jeg har 3,6 millioner km bak meg, jeg har kjørt Norge på tvers og på langs, smiler han.

–Jeg ville valgt yrket som trailersjåfør igjen, men vet at jeg må ha hatt englevakt minst to ganger, da det kunne gått fryktelig galt, legger han til.

Kjell Nilsen var også lastebilsjøfør da Troens Bevis via Europe Aid tok inn sin første nødhjelpslast til Romania i 1990 etter at jernteppet falt julen 1989. Lasten kom inn kun én måned etter at tidligere president Ceausescu og hans kone ble henrettet.

-Den turen glemmer jeg aldri. Marit Rasmussen var lederen for turen, og i tillegg til nødhjelp og sykehusutstyr hadde hun med seg mange bibler, som jo hadde vært forbudt i Romania. Like etter at vi krysset grensen, husker jeg at en buss stoppet som hadde fått nyss om at vi var der. Bussjåføren og passasjerene strømmet ut, og ville så gjerne ha bibler, det glemmer jeg aldri.

Nøden og behovene i landet blant vanlige folk var enorme. Det oppstod også et par farlige situasjoner under kjøreturen der mye kunne ha gått galt, men igjen, jeg føler meg overbevist om at noen der oppe passet på oss!

Se også: Evangeliske Sanger i Sør: Fortalte usminket om livet med Aril

Kilde:  Troens Bevis bladet februar, 2023

 Bli inspirert og få et gratis abonnement på Troens Bevis bladet.

Du kan være med å støtte misjon og gi mennesker nytt håp for sine liv

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter