Evangelist i Kina: Overlevde tortur, nå kommer hundrevis til tro!

Vitnesbyrdene som Troens Bevis får inn fra Kina, er usedvanlige sterke. Da en evangelist kom til en unådd landsby, ble han øyeblikkelig kastet ut av den første mannen som  han traff. Men denne personen fikk ikke fred. Les den utrolige historien som førte til vekkelse i denne landsbyen.

Jeg kommer fra en liten landsby i fjellområdene i Kina. Jeg fikk først høre om Jesus gjennom en evangelist som kom for å dele evangeliet med menneskene i landsbyen vår. I vår landsby fantes det kun mennesker som tilba ånder og deres forfedre. Det var meg denne evangelisten traff først, og jeg ble ganske sint da han begynte å fortelle meg om den kristne Gud. Så jeg kastet han ut av landsbyen vår og truet han med tortur og at jeg ville drepe han om han kom tilbake.

Derfor dro han til en annen landsby.

Men før han dro, etterlot han seg en lite hefte på fem sider om Jesus. Etter noen minutter ble jeg nysgjerrig, og begynte å lese. Da begynte jeg å få dårlig samvittighet, og stoppet å lese. Den natten fikk jeg ikke sove, akkurat som om jeg ble forstyrret av noe. Jeg tok frem traktaten igjen, og kom frem til verset i Johannes 3:16. Der står det at Gud gav sin sønn for at hver den som tror på Han, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv. Det rørte meg så dypt at jeg begynte å gråte, og jeg forstod ikke hva som skjedde.

Neste dag dro jeg ut for å lete etter denne mannen som hadde kommet til landsbyen vår for å fortelle om Jesus. Men gikk fra landsby til landsby, men jeg klarte ikke å finne han. Da begynte jeg istendenfor å lete etter kristne kirker. Etter en måned fant jeg endelig en kirke som lå ca. 100 km unna landsbyen vår.

En søndag besøkte jeg denne kirken. Da var det som om jeg at pastoren talte rett til meg, og jeg tok imot Jesus som min frelser. Jeg ønsket å lære mer, og etter hvert som pastoren ble kjent med meg, fikk han ordnet det slik at jeg fikk gå på bibelskole og studere Guds ord i 6 måneder.

Jeg fikk lære mange store åndelig sannheter, og jeg ble totalt forandret som person. Etter at jeg hadde fullført bibelstudiene mine, følte jeg et sterkt kall til å dele evangeliet med familien min, slektninger og mennesker i min egen landsby.

Gud åpnet til slutt en stor dør for meg slik at jeg fikk bli evangelisten som ble utsendt til landsbyen vår.

I løpet av kort tid ble det vekkelse i landsbyen til den nye evangelisten, og 1248 mennesker kom til tro! (illustrasjonsfoto)

 

Faren min, som nå er 78 år, var høvding og leder for landsbyen vår. Så han hadde stor makt. Faren min ble veldig sint da jeg begynte å dele troen min med andre. På dette tidspunktet fikk vi en ny leder som skulle erstatte faren min på grunn av hans alder. Da fikk jeg valget av den nye lederen om å enten gi opp troen min, eller bli torturert og drept. Jeg ville ikke fornekte min tro, så jeg ble stengt inne i en liten hule, uten mat, bare litt vann og noen maiskorn, i to uker. Mens jeg satt der ble jeg slått og torturert, og jeg var sikker på at jeg skulle dø.

Familien min visste ikke hva som hadde skjedd med meg. Jeg ba til Jesus om at jeg skulle få leve slik at jeg i det minste kunne dele evangeliet med familien min.

På mirakuløst vis ble jeg satt fri etter tre uker. Det var egentlig meningen at jeg skulle bli drept. Det viste seg at dagen da den nye lederen gav ordre om at jeg skulle tortureres og drepes, mistet han synet, og ble blind. Da ble han redd, og jeg ble i stedet løslatt. Da jeg fikk høre dette, gikk jeg til han og spurte om jeg kunne få be for han. Etter noen minutter med bønn, fikk han synet tilbake. Det førte til at jeg fikk tillatelse til å forkynne evangeliet fritt i landsbyen, uten noen begrensninger.

Det har ført til at én etter én er kommet til tro, inkludert familien min. Det har pågått en vekkelse i landsbyen, og folk har kommet både dag og natt for å høre evangeliet og bli frelst! I løpet av de siste to månedene har 1248 mennesker tatt imot Jesus, og vi har plantet 3 kirker! Det er fortsatt mange som er interessert i evangeliet ettersom mange blir helbredet, og vi har sett Guds  karft til helbredelse og frelse, slik vi leser i bibelen og den første kirken!

Både mine foreldre, to søstre og en bror har nå tatt imot Jesus. Vær så snill å be for oss, og at de nye kristne i landsbyen skal få modnes og vokse i troen. Nå har jeg fått med to nye evangelister, som skal hjelpe med å undervise og disippelgjøre dem. Tusen takk for støtten som vi får fra dere, slik ser vi at Gud også elsker vår nasjon!

Troens Bevis bladet Januar 2023

 Bli inspirert og få ett gratis abonnement på Troens Bevis bladet.

Du kan være med å støtte misjon i flere av de tøffeste områdene i verden sammen med Troens Bevis

 

 Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter