Disipler av Jesus 2023

Den forandringen jeg ønsker meg hos et annet menneske kan jeg være med å skape, ved å flytte fokuset over på hva jeg kan gjøre for å bidra til forandringen jeg ønsker å se.

av Anne Chrsitansen

 

Vår verden trenger disipler av Jesus. Mennesker som elsker Jesus og som følger i hans fotspor overalt der de er. Som statsledere, studenter, lærere, professorer, bilmekanikere, jordmødre, advokater, ingeniører … mennesker som praktiserer Guds Ord der de lever. Tenk på hvilke enorme ringvirkninger det ville få, om alle vi som kaller oss kristne verden over etterfulgte Jesus som disipler!

La oss ta en av Jesu uttalelser og tenke oss hvilke omveltninger det ville bringe om alle vi som bekjenner troen på Jesus ville gjøre etter den.

Jesus sier:” Alt dere vil at menneskene skal gjøre mot dere, gjør det også mot dem!” Hm.. Hvor mange av oss er det ikke som stadig går rundt og tenker på hva vi ønsker at andre skal gjøre for oss? -Min ektefelle … Å, tenk om han bare kunne gjort si og så, ja, da skulle virkelig ekteskapet vårt fått et kraftig oppsving … -På jobb … Tenk hvor mye bedre denne arbeidsplassen hadde vært om jeg hadde hatt kollegaer som hadde oppmuntret meg når jeg kom på jobb. Tenk om noen hadde gjort noe for fellesskapet, tatt initiativ … -På skolen … For et dårlig miljø det er i denne klassen. Det er jo helt umulig å bli kjent med folk. Hvis bare noen hadde snakket med meg, tatt kontakt …

Ja, vi skjønner tegningen. Jesus tar oss på kornet som alltid. Vi har så lett for å gå rundt å tenke på hva alle andre skulle ha gjort. Jesus sier altså tvert om. Det jeg vil at menneskene rundt meg skal gjøre mot meg, det skal jeg gjøre mot dem. Dette er et veeeldig annerledes liv! Plutselig er alt snudd rundt.

Hva kan jeg gjøre for min ektefelle? Hvordan kan jeg skape god stemning for mine kollegaer på jobb i dag? Hvordan kan jeg ta kontakt med mine medelever? Det finnes selvsagt alltid et behov for gjensidighet og villighet fra begge hold i relasjoner, men vi forstår at Jesus viser oss hvor tyngdepunktet i vår indre grunnholdning skal ligge: Det jeg ønsker at andre skal gjøre mot meg, -gjør jeg det mot dem? Den kollegaen jeg ønsker meg på jobb, er jeg en slik?

Den forandringen jeg ønsker meg hos et annet menneske kan jeg være med å skape, ved å flytte fokuset over på hva jeg kan gjøre for å bidra til forandringen jeg ønsker å se. Ta bare et område som tilgivelse. Hvor lett er det ikke å tenke at motparten skal ta initiativet til forsoning, mens Jesus altså sier at det forsonende initiativet jeg ønsker meg, skal jeg ta selv. Et nytt år ligger foran oss, og lite vet vi om hva det vil bringe, men vi vet at vi kan bestemme oss for å gå inn i det med blikket festet på Jesus.

 

Kilde: Slik jeg ser det, Troens  Bevis bladet for januar, 2023

Motta et gratis abonnement på bladet

 Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter