Møt to av Norges fire Mariasøstre: -Fikk kallet som tenåringer

Tre av de fire Mariasøstrene med tilhold i Norge deltok på fjorårets største kristne kvinnekonferanse i landet.  De setter spesielt pris på at kvinner kan samles fra ulike sammenhenger, da et av deres hovedmål er enheten mellom troende. Møt Mirofora og Angelina.

Hvordan opplever dere konferansen?
M: -Vi har vært på mange konferanser med Kvinner i Nettverk tidligere. Denne er kanskje den fineste, den oppleves som veldig bra, og er blitt veldig norsk. Kvinner på konferansen som deler det de har på hjertet. Det er veldig fint at vi kan være så mange fra forskjellige sammenhenger. Det har vært et av våre mål helt fra vi ble til, enheten mellom kristne.

A: – Det var så fint at det ble så Jesus sentrert, det taler midt inn i livene våre og handler om vår kjærlighet til Jesus og ikke fokuset på en masse idéer og oppdrag.

Hva gjøre dere til vanlig?
M: -Vårt hovedkall er å være der for Jesus. Det er Han som har kalt oss, også ønsker vi å svare på hans kjærlighet. Noen tror vi sitter og ber hele dagen, men det gjør vi ikke, ler begge to.

-Vi bor på et senter, og det er mange hverdagsoppgaver som å vedlikeholde hus og hage. Det er mange kvinner som kommer på besøk og vi har grupper som møtes jevnlig hos oss. Men for oss er det veldig viktig at det vi gjør, det gjør vi for Herren, uansett hva det er. Det betyr en kontinuerlig ransaking av vårt eget hjerte, motiv og holdning i hvordan vi møter andre og hverandre.

A: -Så har vi også en god del litteratur, vi har hjemmeside, og mange kommer på besøk for å få forbønn. Også har vi kontakt med veldig mange mennesker i Norden!

-Vi er også med i en tverrkirkelig ledergruppe, det er veldig fint at vi kan stå sammen i det større oppdraget.

Mariasøstrene hadde egen stand under konferansen som var godt besøkt. F.v.: Regine, Angelina og Mirofora.

 

Hvorfor valgte dere å bli Mariasøstre?
-Vi tenker at Jesus valgte det for oss. Det er et unikt kall. Det er et hovedarbeid i vårt kall som er å svare på Jesu kjærlighet til oss. Vi elsker fordi Han elsket oss først. Det er et livskall. Noe vi selv ønsker og som vi har gått inn i for hele livet.

Hvor gamle var dere når dere tok valget?
-Vi var henholdsvis 21 og 20. Da fikk vi også nytt navn, slik tradisjonen er. Mirofora betyr myrrabærer. Angelina betyr engler, smiler Mirofora.

-Jeg leste de første bøkene av Basiliea Schlink som var med og grunnla Mariasøstrene i Tyskland i 1947 i Darmstadt i Tyskland. I 12-13 års alderen så korresponderte jeg med dem før jeg dro ned på besøk til klosteret i Tyskland, da var jeg 16 år. Selv om jeg ikke visste hva jeg ville med mitt liv, så forstod jeg etter hvert at det var mitt kall, og også yrket mitt.

A: -Jeg er oppvokst i en kristn familie og hadde lest flere av bøkene til Basiliea Schlink, og besøkte hovedsenteret i Tyskland. Der meldte jeg meg som frivillig da jeg var 16 år for ett år. Da møtte Jesus meg veldig sterkt. Først senere følte jeg at jeg skulle bli en søster, men da hadde jeg lengtet etter at livet skulle tilhøre Jesus helt.

Hva overrasket mest etter at dere tok det valget?
M: At selv om jeg opplevde Guds kjærlighet så sterkt, så har vi også blitt prøvd i vår tro. Livet er ikke en dans på roser, men du lærer å gå med Jesus dag for dag, og time for time.

A: -Jeg vil også si, vandringen med Jesus har overrasket meg mest. Vi lever hverdagsliv, med alt som det innebærer. Han er med oss også i livets daler. Det er som et ekteskap, vi lover hverandre livslang troskap i gode og onde dager.

Kilde: Troens Bevis bladet, desember 2022.

Se også: -Vil ha frem gullet blant troende i Norge

Få et gratis abonnement på bladet herFå siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter