Juleevangeliet er virkekraftig også i Afghanistan: “Elsk deres fiender”

Troens Bevis støtter i dag en lokal evangelist i Afghanistan. Han kom i sin tid til Norge som flyktning, men etter at han ble en troende, valgte han å flytte tilbake for å virke som evangelist.

Den afghanske evangelisten og familien hans har hatt mange alvorlige utfordringer, men de står fast i troen og vitner om frelseren som forandret deres eget liv. Her er en historie han nylig opplevde:

«Amena» er en dame som bor i nabolaget vårt. Familien vår har kjent henne i mange år. Min kone drar av og til for å besøke henne, og hun kommer også for å besøke oss. Samtalene har dreiet seg om hverdagslige ting.

En dag fortalte hun oss at sønnen hennes hadde vært på vei hjem etter å ha vært på den andre siden av byen. Han reiste på natten og ble møtt av en gjeng som hadde drukket. De stoppet han, banket ham opp og tok alle pengene hans og mobilen hans.

Sønnen hadde tilslutt klart å komme seg hjem, og fortalte da moren hans hva som hadde skjedd. Amena fortalte at hun var blitt sjokkert, og at hun planla å anmelde saken til Talibans lokale kontor. Amena fortalte videre at da var det noe som kom opp i minnet hennes; «at vi skal elske våre fiender». Etter å ha fått denne tanken bestemte hun seg for å la være å kontakte Taliban. I stedet dro hun og sønnen hennes dit hvor gjeng medlemmene holdt til.

Sønnen hennes visste hvor de bodde. De banket på døren og en av guttene åpnet den. Han virket veldig sjenert og tilbakeholden. Han ba om unnskyldning, og ga tilbake alt som han hadde stjålet. Amenas handling reddet kanskje livet til guttene, eller sparte dem for mye lidelse, da de ellers ville blitt tatt hånd om av Taliban. Vi har delt evangeliet med Amena mange ganger, og jeg er så glad for at Guds Ord har hatt en slik påvirkningskraft på henne, om det som står i Matteus 5:43-44:

”Elsk deres fiender, be for de som forbanner deg, gjør godt imot den som hater deg, og be for dem som forfølger deg.”

Be gjerne om beskyttelse for evangelistene og andre kristne i Afghanistan. Og om kraft og mot, og økende frimodighet.

Du kan være med og gjøre en forskjell ute i misjonfeltene ved å støtte med en gave.

Kilde: Troens Bevis bladet, desember 2022

(illustrasjonsfoto, Flickr.com)

 

 

Tags:


 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter