Med motorsykkel på tvers av Nepal

-Jeg har en visjon om at jeg sammen med et team på fire andre NLS-evangelister i løpet av 5 år skal nå alle landsbyer og «fjerne» steder i Nepal med Introkurset og evangeliet om Jesus. Sajan Kapali’s lidenskap og inderlighet får meg til å forstå at han mener alvor. 

I Nepal: Glenn Tønnessen

 

Introkurset New Life School (NLS), eller «Det Nye Liv» på norsk, når ut mange steder i Nepal gjennom Sajan og andre evangelister i Nepal. Med egne øyne får jeg her se hvordan Introkurset og de Nasjonale Evangelistene virker sammen på en meget god måte. Sajan kjører gjerne mer enn halve Nepal på langs i dagevis på motorsykkel, gitt av Troens Bevis-partnere, på meget krevende veier. Han tar ikke nevneverdig skade av det.

-På disse turene har jeg med flere tusen eksemplarer av Introkurset, stopper mange steder underveis, og deler ut til lokale kirker, pastorer og evangelister, forteller Sajan ivrig.

Nå ber han om støtte til å få støtte til fire evangelister som kan gjøre det samme som ham selv, med mål om å evangelisere «hele» Nepal med en tidsramme på fem år.For en tid tilbake når Sajan helt ut til landsbyen Chainpur i Far Western Nepal med sin motorsykkel. Dette er nesten så langt vekk du kan komme i Nepal, tett på det enorme Tibet-området.Det er her jeg befinner meg i skrivende stund.

-Pastor Ramesh får da 1000 Introkurs, fortsetter Sajan.

UTENFOR PASTOR RAMESH’ KIRKE: NLS-evangelist Sajan (nr.3 fra v.) kom med motorsykkel og 1000 Introkurs til pastor Ramesh (nr.2 fra v.), som gav evangeliet videre til Sunil (helt til v.)

 

Disse deler han ut i sin landsby og i omliggende områder. Sajan legger ikke skjul på at Ramesh er en av de som han ønsker skal inngå i femmanns-teamet som skal nå alle landbyer Nepal i løpet av en tidsperiode på fem år. Ramesh lytter nøye mens Sajan forteller ivrig. Ramesh kan fortelle meg at 19 personer har kommet til tro gjennom disse 1000 Introkursene bare i hans egen menighet her i Chainpur.

– Alle kursene er nå delt ut, bl.a gjennom evangeliseringskampanjer der vi går fra dør til dør. Jeg gir også kurs til andre kirker som deler ut i sine områder, forteller familiefaren Ramesh (29).

Ramesh jobber systematisk. Han fører liste over personer som har mottatt Introkursets del 1 og ringer dem to til fire uker etterpå.

-Da avlegger jeg et nytt besøk, og gir dem del 2 av kurset.

VÅRE MIDLER GIR MENNESKER EVIG LIV: Sangita og Sarita fikk sine liv forvandlet.

 

Ramesh, som har en stor lidenskap for sitt folk, legger ikke skjul på at noen betaler en høy pris for å sin nye tro.

-Fem av mine kirkemedlemmer blir forfulgt av sin familie. De blir slått, bibler blir brent og noen blir kastet ut av hjemmene sine. Vi prøver å hjelpe og støtte dem så godt vi kan, men det er vondt å være vitne til.

19 har altså hittil kommet til tro på Jesus bare i hans egen menighet. En av disse er den unge kvinnen Sarita, som rask gir evangeliet videre.

-Jeg spurte min yngre søster Sangita om hun også ville lese Introkurset. Det gjorde hun, og nå tror hun også på Jesus, forteller Sarita meg rolig og litt sjenert. Det er nemlig ikke hver dag hun treffer en vestlig mann.

SAMMEN I KIRKEN: Sunil (t.v) og innfødt evangelist Ramesh.

 

Sunil Baadi (18) fikk også oppleve Jesus gjennom pastor Ramesh frimodige og evangeliserende tro.

-Da Ramesh ga meg Introkurset og deretter forklarte evangeliet for meg, så ble dette en helt spesiell opplevelse for meg. Jeg skjønte nå at Jesus døde for meg og at Han elsker meg.

Sunil tilhører det utstøtte Badi-folket og bor derfor i et eget lite samfunn i utkanten av Chainpur. Sunil er en av flere badi’er som pastor Ramesh har vunnet for Jesus.

-Jeg var blitt dårlig behandlet men nå fant jeg en Gud som elsker meg og ikke forkaster meg. Jeg måtte lære om Jesus for å få et nytt tankesett. Jeg har fått en ny familie og føler meg veldig velsignet, avslutter Sunil som nå ønsker å bli døpt.

Kilde: Troens Bevis bladet for september, 2022.

Støtt misjon med en gave

 

 

 

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter