Dager med glede og dager med sorg

-Du kan være tryggheten for mange rundt deg. Gi mennesker et holdepunkt som aldri ryker, oppmuntrer Rune Edvardsen.

Som dagen er skal din styrke være. Ditt anker er ikke festet i tilfeldigheter eller i løs sand. Det er festet i Gud skaperen og på maktens grund.

Her om dagen møtte jeg en ung mor med en liten gutt som heter Daniel. Han er 2 år gammel og har sterk Cerebral Parese. Mammaen er 20 år og ble mor mens hun var 17 år. Pappa til Daniel ble fengslet fordi mammaen var for ung. Han slapp lett ut for noen småpenger. Etterpå stakk han av og etterlot Daniel og mammaen i stor nød.

Jeg møtte dem hos deres tante som lever som prostituert i slummen i Kampala. Hun bruker mammaen som barnevakt og hushjelp.

Da vi fant dem og tilbød dem å bo og jobbe på senteret i Uganda ble tanten rasende for hun hadde tatt kontroll over denne unge mammaen som kan bli gravid om og om igjen der hun bor i et lite skur og gjør hva som helst for å overleve. Til og med de som en ikke skulle tro det kan ha egoistiske hensikter.

Nå har vi tatt kontroll sammen med sosialtjenesten og flytter dem til oss. Der hun nå skal være er dagene full av Guds kjærlighet og gode mennesker.

Hva vil jeg si med denne historien? Jo, at uten at noen flytter ankeret for tro og sannhet for de som trenger det, vil det bli bare sand og svært lite å holde fast i.

Du kan være tryggheten for mange rundt deg. Gi mennesker et holdepunkt som aldri ryker. Sannheten er både hos fattig og rik. Den er i glede og sorg. I sykdom og usikkerhet. Fest ditt anker i Kraften fra Han som skapte deg.

Godhet vinner alltid til slutt!

Kilde: Rune Edvardsen forteller, Troens Bevis bladet for september, 2022.

 

 

 

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter