Billy Graham har snakket med flest mennesker

Billy Graham er den personen som det antas har snakket ansikt til ansikt med flest mennesker i historien.

Billy Graham er den personen som det antas har snakket ansikt til ansikt med flest mennesker i historien.
Da amerikanske protestantiske pastorer ble bedt om å navngi de tre nålevende kristne talerne som har hatt størst innflytelse på dem, var det ingen tvil om hvem som raget høyest. 91-årige Billy Graham tronet øverst, med nesten tre ganger flere stemmer enn pastor og forfatter Charles R. Swindoll på andreplass, skriver The Christian Post.
16 år gammel ble Graham kristen, og kort tid etter opplevde han kall til å bli forkynner. Den første preken holdt han 9. november 1947 i hjembyen Charlotte i North Carolina, 29 år gammel. To år senere førte hans første korstog i Los Angeles inn i offentlighetens lys, hvor han senere har blitt værende.
Han skal ha talt til over 200 millioner mennesker i over 185 land. Det er antatt at Graham har snakket ansikt til ansikt med flere mennesker på flere steder i verden enn noen andre i historien. Han var en av de første evangelistene som tok i bruk radio og TV. Allerede i 1957 ble det sagt at Graham nådde flere med evangeliet enn noe annet menneske hadde gjort før ham. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter