Det er ingen vaksine mot Misjonsviruset

-Misjon kommer fra vårt hjerte, ikke fra bokstaver eller påbud, skriver Rune Edvardsen. Les hans tanker om misjon i dagens nyhetsbilde.

Nå opplever vi tider som går inn på mange mennesker. Europa opplever krig. Våre demokratiske vestlige land skulle ha lært av historien, og krig skulle hørt fortiden til.

Krigen skaper engasjement, frykt og følelser hos mange. Ja, vi er ikke så trygge og godt organiserte likevel. Mange politiske fanesaker blir truet og ultimatum ryster oss. Krigen – og pandemien de siste to årene, har vist at vi er sårbare som bare det.

Viruset har endret verden. De fattigste har igjen blitt underprioritert av de rike. Flyktninger deles opp i hudfarge og religion. Myanmar snakker ingen om, og Ukraina er blitt den store hjertesaken.

DET ER BARE AT SITUASJONEN EGENTLIG IKKE ER SÅ ANNERLEDES NÅ.

Sult og sykdommer herjer i verden hele tiden. Åtti millioner flyktninger er i samme og kanskje verre situasjon enn befolkningen i Ukraina. 22 000 barn dør hver dag av underernæring.

DET ER VAKSINE MOT KRIG OG SULT – DET ER FRED OG FORDELING. VERDEN HAR MYE MER ENN VI TRENGER, MEN FORDELINGEN ER SÅ SKJEV. DE RIKE LANDENE TAR MEST «AV KAKA».

Hva kan vi kristne gjøre? Jo, vi kan vise en sann og kjærlig holdning og hjelpe alle. Misjon kommer fra vårt hjerte, ikke fra bokstaver eller påbud. Misjon er å legge sitt liv ned for andre for å vise veien til vår Far. Denne oppgaven (Misjonsviruset) er det heldigvis ikke vaksine mot. Men en må bli smittebærende og menge seg med misjonsfeltene.

Isolasjonen startet lenge før pandemien kom til oss. Guds menighet har vært innadvendt lenge.

Jesus var ute blant folket.

BLI SMITTET AV MISJONSVIRUSET!

Ønsker du å være med på ett av verdens mest spennende oppdrag? Se hvordan du kan støtte misjon

Kilde: Rune forteller, Troens Bevis bladet for juni 2022. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter