Hvem holder mikrofonen i livet ditt?

-Jeg opplevde å møte på et valg. Ikke valget om å skjerme meg fra alle stemmene, men hvilken stemme jeg ga en mikrofon, skriver Zoé Kristiansen, TB ung evangelist.

Som 20 åring bestemte jeg meg for å ta en bachelor i teologi og ledelse. Fra både venner og familie fikk jeg selvsagt mange reaksjoner, meninger og velmente råd.

I tillegg var det et samfunn med visse forventninger, et framtidig familieliv og mine egne følelser som «fortalte» meg det ene og det andre. Slike stemmer kommer vi ikke unna, og er uunngåelige. Midt i alt dette blir vi fortalt å lytte til Gud, men hvor blir det av Hans stemme i alt dette?

Jeg opplevde å møte på et valg. Ikke valget om å skjerme meg fra alle stemmene, men hvilken stemme jeg ga en mikrofon.

Jeg tror Gud er aktiv i sin kommunikasjon og veiledning til oss, men den konteksten du og jeg er vokst opp i, setter rammer for hvordan vi opplever å høre Guds stemme. Er jeg vant til å få kritikk, blir jeg i ekstra forsvarsmodus hvis mannen min prøver å fortelle meg noe.

I stedet for å faktisk lytte til hva han prøver å si, så er min egen frykt, oppvekst og opplevelser et filter og en boks for kommunikasjonen vår.

Din oppfattelse av hvem Gud er og hvem du er i møte med Han, vil også påvirke hvordan du tar imot det Han vil si deg. Det er ofte vårt eget hjerte som holder oss borte fra Gud (1. John. 3:20).

Så hvordan blir man da bedre kjent med Guds stemme? Paulus skriver til Timoteus at Bibelen er Guds Ord til oss som lærer oss opp og veileder oss, slik at vi kan være fullt ut utrustet til det vi skal gjøre (2. Tim. 3:16)!

Så fantastisk at vi kan bli bedre kjent med Gud gjennom en bok vi har tilgjengelig! Samtidig tror jeg vi også må bli bedre kjent med oss selv. Gud bruker vår personlighet og våre liv til å kommunisere med oss, og vil bruke sitt Ord til å bli personlig og levende, som en «stemme», akkurat for deg. Den stemmen prøver jeg å gjenkjenne i mitt liv, slik at jeg kan gi den mikrofonen.

Slik at jeg kan gi Han mikrofonen! Alle mennesker sin sjel og våre kropper har fellestrekk, men også unike elementer. På samme måte har vi troende fått samme ånd, men likevel unike måter Ånden snakker til oss på.

I alle relasjoner må man gi av sin tid og intensjon for at relasjonen skal vokse og bli sterk. Jeg kan være fysisk med mannen min i mange uker, måneder, uten å egentlig ha blitt bedre kjent med han.

Hvordan kan du være intensjonell med hvordan du blir bedre kjent med Gud? Hvordan Han snakker til deg? For det er slik vi kan skille ut stemmen Hans fra mengden, og gi Han mikrofonen.

Kilde: Troens  Bevis bladet for april, 2022.

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter