Følge med i tiden med gode strategier

-I Norge trenger vi ikke først og fremst kirkebygninger, men stedlige mennesker som formidler Guds godhet, skriver Rune Edvardsen.

I alle år siden jeg var barn har jeg blitt berørt av å være på store massemøter med titalls tusener av folk. Hvem har ikke latt seg berøre av de store evangelistenes folkemasser og tenkt tanken på hvordan dette føles? Jeg har vokst opp med dette i over 20 år. Men dette er bare den ene siden av saken. Det er de lokale kristne som driver vekkelsen og oppfølgingen frem gjennom sin virksomhet.

Covid
Så plutselig kom covid og evangelistene og de store forsamlingers talere ble lamslåtte. Pengene ble borte og det var ikke noen skarer å vise til. Jo, et par land i verden «trodde ikke på viruset og holdt åpent» og evangelister strømmet dit for de kjente Gud spesielt hadde åpnet for evangeliet der.

Mye fint skjedde, men jeg oppdaget i denne tiden at det er menigheten og den personlige kristne som har de største verktøy. Der er hender som når, øyne som ser og hjerter som brenner.

Våre lokale evangelister
De lot seg ikke hindre, men fortsatte der de kunne. De ble ikke rammet av nedstengte kirker eller lokaler. De fortsatte å plante over 2000 kirker i året under pandemien! De kom nærmere lokalsamfunn og fikk mange åpne dører fordi de kom med godhet. Våre lokale evangelister lot seg ikke stoppe, men vant mange i denne tiden.

Godhet vinner alltid
Det var godhet fra Frelseren som vant deg. I Norge trenger vi ikke først og fremst kirkebygninger, men stedlige mennesker som formidler Guds godhet. Det er den sanne gudstjenesten til våre egne og ut til verden.

DU HAR DET I DEG ALLE STEDER DU GÅR.
Gå i fred og godhet.

 

Kilde: Troens Bevis bladet for mars, 2022.

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter