Evangeliet til Midtøsten fortsetter gjennom Miracle Connect

I 2018 ble Troens Bevis sin arabiske satellitt kanal en selvstendig organisasjon med Barty Shokralla i ledelsen. Det var spesielt hyggelig å treffe den nye Miracle Connect blant organisasjonene som deltok på M28 Unådd konferansen i Bergen.


Barty, hva har skjedd med den arabiske satellittkanalen etter at den ble selvstendig fra Troens Bevis i 2018?
-Jeg vil si at vi er blitt enda tydeligere og klarere på vår misjon. Vi er der for å hjelpe og å bygge den lokalen kirken i Midtøsten. Vi kan hjelpe og så og å spre lyset fra evangeliet i samfunnet rundt dem.

Hvordan gjør dere det?
-Vi bygger et nettverk av nasjonale arbeidere som igjen bygger et nettverk av nye troende gjennom media plattformer. Nå har vi 52 ansatte, pluss en del frivillige. Vi er fordelt i forskjellige grupper, fra produksjon til oppfølging. Det største teamet er på 33 personer som følger opp og disippelgjør nye troende. De 33 er fordelt over regionen og jobber i Marokko, Tunisia, Egypt og Algerie.

-Det de gjør er å hjelpe nye troende så de kan vokse i troen og bli effektive vitner i sitt eget samfunn. Vi har nå et oppfølgingsteam fra muslimsk bakgrunn, så de har stor forståelse og kan hjelpe og støtte andre nye troende fra muslimsk bakgrunn.

Hva slags resultater ser dere?
-Så langt i år har vi disippelgjort 315 nye troende. Vi har startet 11 hemmelige husgrupper med nye troende fra muslimsk bakgrunn. De møtes på trygge sosiale plattformer. De står ofte alene i troen i landsbyen sin, og må være veldig forsiktige. Det viktigste i begynnelsen er at de kan få felleskap med andre og bli sterke i troen.

-Jeg liker å bruke bildet av en nyfødt baby. Den krever mye arbeid. Babyen sover ikke, den får vondt i magen. Den trenger mat og stell. Det koster mye penger. Vi blir trøtte og lei, også setter vi babyen ut på gaten og sier at vi håper noen andre vil ta seg av den. Vi står for at dersom vi ønsker å gjøre en forskjell, må vi ta hånd om disse nye troende. Hjelpe dem videre på deres trosvandring. Vi har sett i løpet av de siste tre årene at flere som har fått oppfølging, selv er med og leder oppfølgingsarbeidet. En av dem leder oppfølgingen i Marokko. En nyfrelst doktor i Algerie som kom til tro i år, er nå med i landets oppfølgingsteam. Det synes vi er fantastisk!

Miracle kanalen:
1997: Miracle sender 6 timer i uken på Hotbird
2005: Miracle blir en 24 timers kanal.
2009: Miracle sender på NileSat, den største satellittkanalen i Midtøsten.
2010-1017: Rekordstore resultater. Mange blir frelst.
2018: Miracle kanalen blir selvstendig. Heter nå Miracle Connect.

                                                                                                                                   
Har noe endret seg på TV-fronten?
-Vi er fremdeles en satellitt kanal på NileSat, men vi er blitt mer målrettet i fokusgruppene våre. I Midtøsten er TV et veldig bra medium for å nå fattige og analfabeter. De har ikke råd til å ha tilgang til Facebook og YouTube eller andre sosiale kanaler.

Hva er den største endringen siden dere ble deres egen kanal?
-Jeg innrømmer at jeg var litt redd da Miracle skilte lag fra Troens Bevis. Det var tydelig at det ble begynnelsen på en ny tid for oss. Vi så på hvordan vi kunne utvide arbeidet og nå nye fokus grupper. TV målgruppen er nå fra 45 år og opp.

-Så har vi ett radio program for dem mellom 17 og 24 år i Nord-Afrika. Det er overraskende populært. Så har vi en plattform på sosiale medier for de fra 25 til 30 år. Nå har vi fire kontorer og studio i Egypt, og ett lydstudio i Marokko der vi lager radioprogrammene.

-Vi har troende både fra kristen og muslimsk bakgrunn som jobber sammen. Jeg har fått høre at Aril Edvardsen, som var den som hadde visjonen og startet opp Miracle kanalen, sa at en dag skal arabere ta over denne kanalen og drive den.

-Da jeg kom til Sarons Dal i 1997 kunne jeg ingenting om TV, men jeg hadde et stort hjerte for misjon. Så jeg tenker at Miracle Connect også er oppfyllelsen av det Aril så i sitt indre, helt fra starten. Jeg er utrolig takknemlig for at jeg fikk komme til Troens Bevis og fikk bli en del av det.

 

Kilde: Troens Bevis bladet, Januar 2022.

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene.
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen.

Her kan du støtte Troens Bevis sitt misjonsarbeid med en gave 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter