Hilsen fra Afrika: -Nøden rører ved det innerste i meg!

Som styremedlem i Troens Bevis var John Grøtte med Rune Edvardsen til Zanzibar og Uganda i november for å se på arbeidet i diss feltene.  Her deler han sine sterke inntrykk.

Av Sten Sørensen,  ansvarlig redaktør, Troens Bevis

Hva gjør du i Afrika?
-Jeg er sammen med Rune Edvardsen for å få et lite innblikk i hva Troens Bevis og Dina Stiftelsen gjør i Tanzania og Uganda.
Etter ca. en uke, er det allerede blitt en stor og lærerik opplevelse.

Vi har sett på den flotte eiendommen som Dina Stiftelsen Uganda har kjøpt, snaut 100 mål.
Her skal det bygges barnehjem for mange barn med spesielle behov, f.eks. barn med Cerebral Parese (CP).

Barna skal bo sammen med sin familie, som da også kan være med å drive jordbruk på eiendommen og på den måten få inntekter til å drive eiendommen og samtidig tjene penger til sin egen familie.
Ellers har vi vært på besøk på barnehjem med barn som har CP. Et flott arbeid gjøres her, hvor barna får all den omsorg de trenger til et godt liv.
Barna får også regelmessig opptrening av kroppen.

I dag har vi vært på hjemmebesøk til fem familier. Dette er familier som bor i slumstrøkene i Kampala. Alle disse familiene har barn med CP.
Disse får også jevnlig besøk og hjelp, og vil være på listen over de som kan flytte inn i det nye barnehjemmet når det blir ferdig.

Hvordan virker dette på deg?
-Å se nøden hos folk er virkelig sterkt å se, det rører ved det innerste i meg. Vi velter oss i velstand hjemme i Norge, og noen av de vi møter har kun et teppe som de sitter og sover på, som er det eneste de har. Hver dag er en kamp for disse menneskene. Behovet for hjelp er enormt. Vi kan ikke hjelpe alle, men vi kan hjelpe noen, og for dem blir det et nytt liv.
I dag møtte vi en liten familie på fem, mor, far og tre barn. To av barna hadde CP. De var kastet ut av rommet de bodde i, for de hadde ikke penger til å betale for seg. Nå hadde de fått lov å bo i en kirke, på sitt lille teppe på gulvet i kirkerommet. Der var det også andre familier med barn som bodde.

-Vi bestemte oss for å hjelpe familien. Det minste barnet kjørte vi til sykehus for å få hjelp. Vi skal hjelpe dem med en leilighet og betale den første husleien for dem. Til faren, som ikke har arbeid, kjøper vi en motorsykkel, slik at han med den kan kjøre motorsykkel-taxi og tjene penger til familien. Dina Stiftelsen Uganda vil følge dem godt opp i fortsettelsen.
Å se en mor og far som strålte av takknemlighet, rørte mitt hjerte. Dette var en ny start i deres liv med håp og fremtid. For en fantastisk opplevelse å være med på.

Hva gjør størst inntrykk på deg?
-Det er så vondt å se nøden, og det har jeg nå fått sett på nært hold.
Men midt oppe i dette så er det et lys i mørket. Da mener jeg de flotte menneskene fra Troens Bevis og Dina Stiftelsen, som jobber ute i slummen hver dag for å hjelpe de minste av de minste. Jeg blir rørt når jeg ser disse mødrene og fedrene som har et så stort hjerte for å hjelpe.
Hva sa Jesus? «Alt dere gjorde mot en av mine minste, det gjorde dere mot meg». Kan det sies tydeligere fra Mesteren selv!

Hva ønsker du å formidle til våre lesere?
-Hvis du vil være med å gjøre en forandringer i fattige menneskers liv der de er og bor, så må du støtte dette store arbeidet. Tusenvis av mennesker rundt i verden blir hjulpet gjennom arbeidet til TB og Dina, både med nødhjelp, omsorg og Guds ord. Hvis du støtter dette arbeidet, er du med på å gjøre en stor snuoperasjon i menneskers liv. Ja, de får et nytt liv.

Hvordan er det å være så tett på Rune Edvardsen?
-Rune er en bauta i Guds rike. Han er akkurat slik du ser han, en vanlig mann som vil være sammen med de som lider og har det vondt.
Rune brenner virkelig for at mennesker skal bli frelst og møte en kjærlig Gud som elsker alle mennesker.
Det er helt fantastisk å se hvordan Rune elsker de minste av alle. Han løfter de små barna opp og gir dem en klem. Rune har virkelig medfølelse med mennesker. Rune går på det som Gud har lagt ned i hans hjerte, og han viker ikke unna det kallet han har fått.
Med det store arbeidet som Rune leder i Troens Bevis er han en av de største kristenlederne vi har. Men Rune vil ikke være blant de store, han vil være utradisjonell og det er også hans suksess. Det går ikke an å ikke være glad i Rune.

Hvilket adventsønske har du?
-Kontrasten på det vi opplever her i Afrika og det som foregår i Norge i adventstiden er så stor, det kan ikke sammenlignes. Det blir nesten usmakelig når jeg ser nøden her.
Men det må ikke ta fra oss gleden ved julefeiring og advent. Vi skal glede oss over at Jesus kom til vår jord, og at det er det julen dreier seg om.
Å gi gaver til hverandre er flott. Det er større velsignelse i å gi, enn å få. Vær rause med hverandre er mitt ønske, også med de som ikke har så mye.
Jeg ønsker alle en riktig god og velsignet jul!

Kilde: Troens Bevis bladet, desember 2021.

Her kan du støtte Troens Bevis sitt misjonsarbeid med en gave

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene.
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter