Invitér!

Aril Edvardsen, Troens Bevis sin grunnlegger, kom til tro fordi en mann, som hadde sin kone på samme fødeavdeling som hans kone Kari, inviterte ham til å bli med på et møte! I månedens «Slik jeg ser det» oppfordrer Anne Christiansen til å invitere mennesker rundt oss til å ta del i det vi setter aller høyest i våre liv.

Av Anne Christiansen, leder for Jesus Kvinner

Har du blitt invitert i bryllupsfest, bursdagsfeiring, eller i en flott julemiddag noen gang? Da vet du at en personlig invitasjon er noe ganske annet enn en generell masseinvitasjon. Tenk hvilken effekt en personlig invitasjon har. Blir du personlig invitert til noe så vet du at du er ønsket og velkommen. Og invitasjonen er avgjørende, for uten den har du jo ingen anelse om at det finnes en reservert plass som venter på deg i selskapet.

Se for deg at jeg sitter på kjøkkenet en lørdag ettermiddag og er skikkelig trist og lei. Bordet er dekket, stearinlysene er tent, og maten er klar. Men jeg sitter der helt for meg selv. Ingen andre er tilstede. Så kommer en av døtrene våre forbi og sier: ”Hvorfor sitter du her, mamma?” ”Hva har skjedd? Det ser ut som om du har laget til en skikkelig fest. Men hvor er gjestene?” -”Ja, det er nettopp det,” sier jeg, ”alt er klart og ferdig, men det er jo ingen som kommer!” Datteren vår ser på meg og sier: ”Hvem har du invitert da, mamma?” Og jeg svarer: ”Invitert?” ”Folk skjønner vel at de er velkommen her? Kjenner de ikke lukten av mat? Ser de ikke at stearinlysene er tent, og at bordet er dekket?” ”De må da skjønne at de er velkommen hit…!?”

Ja, du tenker selvsagt at dette er helt tåpelig. -Ingen ville gjøre noe sånt! Men, om vi bruker bildet i overført betydning; er det dette vi troende gjør? Søndag etter søndag går vi på våre gudstjenester, møter og samlinger. Men inviterer vi noen til å være med, eller tenker vi at; ”om folk vil være med, så skjønner de vel at de kan det?” ”De skjønner vel at vi gjerne vil ha dem med, at de er ønsket og velkomne?” Og om tilstrømmingen av nye til møtene ikke er særlig stor, så trekker vi kanskje til og med den konklusjonen at; ”Det er virkelig trist, folk er ikke interessert i Gud lenger, folk er ikke opptatt av gudstjenester og kristne møter lenger, de er helt uinteressert i troen”.

Men hvordan kan vi tenke at folk ikke er interessert, om vi ikke engang har invitert noen!? Dette er jo akkurat like dumt som å sitte å være skuffet over alle som ikke kommer til mitt ferdige, dekkede bord, når jeg ikke har invitert noen… Terry Parkman, leder for et stort internasjonalt ungdomsledernettverk, fortalte meg sin historie om hvordan han kom til tro. Han ble invitert med på ungdomsmøte 23 ganger, -av en og samme person. Han sa nei 22 ganger, men den 23. gangen ble han med! Hvor mange av oss har invitert med noen én gang? Hvor mange av oss har invitert med noen to ganger, eller tre, og så gitt opp? Terry ble invitert igjen og igjen, ble til slutt med, ble varmt tatt imot i menigheten og fikk oppleve Jesus. I dag er han ungdomspastor selv, og hans store pasjon i livet er å se andre få oppleve Jesus slik han selv har gjort det.

Å invitere mennesker rundt oss til å ta del i det vi setter aller høyest i våre liv, skulle vel være helt naturlig, om vi elsker mennesker, og vil de skal få del i den samme velsignelsen vi selv har fått del i? Aril Edvardsen kom til tro fordi en mann, som hadde sin kone på samme fødeavdeling som Kari på sykehuset, inviterte ham til å bli med på et møte! Tenk hva som vil skje om vi alle begynte å invitere med oss mennesker overalt der vi er. Folk kan selvsagt møte Gud på utallige måter, men alle vil ha godt av å bli invitert med på en gudstjeneste, et kristent møte. Norge er åpent igjen etter lang tids nedstengning, og vi har muligheten til å invitere andre med oss på det viktigste av alle møter. Kanskje blir den enkle invitasjonen vi gir inngangsporten til deres eget møte med den levende Gud.

Kilde: Troens Bevis bladet, desember 2021.

Her kan du støtte Troens Bevis sitt misjonsarbeid med en gave

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene.
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter