– Jerusalem er et kall for oss

Konserten med den kristne rockegruppa Jerusalem 11. juli blir nok for mange ett av høydepunktene under årets sommerstevne. Svenskene, som har holdt det gående i 35 år, har med sine 16 plateutgivelser og utallige turneer rundt i verden, bygd opp en stor tilhengerskare. Ikke minst har de reist mye i Norge, som vokalist og frontfigur Ulf ”Uffe” Christiansson, betegner som gruppas ”andre hjemland”

– Vi står på for det vi tror på, sier Uffe på spørsmål om hva som er drivkraften bak å holde på alle disse årene.

– Vi har vært fokusert på å søke Guds rike først, da kan vi holde på til vi dør, tror jeg. Selvfølgelig har vi lært mye underveis, men det som står i Matteus 6:33 har vært veien vi har forsøkt å holde oss på.
Vi bad og fastet mye i begynnelsen, og har fortsatt med det. Jeg tror det skjer mye mer enn vi ser med øynene. Og når vi faster og ber, uteblir aldri resultatene. Det er nok en av årsakene til at vi har holdt på så lenge.

Pionèrånd
Jerusalem har turnert Norge på kryss og tvers, og ikke minst Sarons Dal har vært flittig besøkt opp gjennom årene. Mange har gode konsertminner fra tiden da Jerusalem var pionèrer i kristenrocken, og var med å bryte land for aksept for denne typen musikk i kristne miljøer.
– Sarons Dal var ett av de viktigste stedene vi hadde konserter i Skandinavia, forteller Uffe. Det var et sted vi alltid kom tilbake til, og følte oss velkomne og satt pris på. Det var alltid gøy å spille der, og vi følte oss hjemme. Jeg tror også den pionèrånden som rådet der koblet bra opp mot oss, siden vi selv var pionèrer og brøt ny mark. Jeg følte at vi forstod hverandre.

Ny plate
Ulf Christiansson har gitt ut ni soloplater, og til høsten er Jerusalem klar med sitt 17. album. Men når de nå kommer med sin første plate på 16 år med nytt materiale, er det mange som er spente på hvor hvordan bandet har utviklet seg på disse årene.
– Vi får mange spørsmål om dette. Det jeg kan si er at den blir tyngre og mer dynamisk. Tekstene lever i nuet, profetisk om du vil.

Et kall
Jerusalem har alltid stått fram med kompromissløse tekster om full overgivelse til Gud og følge oppgaven som er gitt med å bringe Jesus til dagens generasjon.
– Jerusalem er uten tvil et kall for oss, sier Uffe. – Det hadde aldri gått å holde sammen alle disse årene uten. Vi tror at oppdraget Gud har gitt oss har en fase igjen. Det har alltid vært viktig for oss å utfordre folk til å virkelig å ta Gud på alvor. Kanskje i dag, mer enn noensinne, når vi alle ”sloss” med for en stor del ”sovende” kristenhet. I en slik prosess må man våge å bli utfordret selv og la seg bli forandret inn i en livsstil som enda mer drar Guds rike ned til jorden. Vi har store forventinger til hva Gud skal gjøre gjennom oss i denne tiden.

Vandre i tro
Unge mennesker har alltid hatt lettere for å gjennomgå forandring. Når man er eldre, er det vanskeligere å bryte ut av gamle mønstre. Likevel er det viktig at vi våger dette. Josva var en av de få som fortsatt talte positivt om løfteslandet, mens de fleste eldre som var født i Egypt var negative. Dette er en advarsel fra Gud om at vi aldri skal slutte å vandre i tro.

Evangeliet forandrer
Jeg tror vi står foran en besøkelsestid og omveltning i Skandinavia som vi aldri tidligere har opplevd. Det er verdt å legge alt til side for å oppleve dette! Evangeliet er en kraft som bryter opp og forandrer menneskers liv. Det har en iboende kraft til forandring, som vi aldri må vanne ut eller tilpasse det moderne mennesket, for det er helt fantastisk. Man kan være relevant i tiden og likevel stå for evangeliet og Jesus. Men det begynner med evangeliet, og etterpå relevans i tiden. Ikke omvendt.

– Hva er dine forventninger foran konserten på Sommerstevnet 11. juli?

– Det skal bli veldig gøy å komme tilbake og være en del av det Troens Bevis gjør. Vi ser fram mot det, selv om det bare blir for noen få dager. Vi forventer at Guds rike skal komme over mennesker disse dagene. Hva som helst kan skje når Han kommer, He’s the Boss!

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter