David Skogen: Hadde ansvar for mat til 570 barn!

David Skogen har vært kjøkkensjef og hadde ansvar for innkjøp av mat og at den ble levert der den skulle til rett tid. I tillegg var han med på å motivere lederne på YouthCamp til å gi evangeliet videre. Men det er ikke så lenge siden han selv var på Planetene!

Hvor gammel var du da du kom for første gang på Planetene?
Da var jeg på BarnePlaneten. Når jeg tenker tilbake på det, er det spesielt minner fra jeg ble litt eldre på KizPlanet og YouthPlanet som kommer igjen. Det har betydd veldig mye for meg.

Hva tenker du konkret at det har betydd for deg?
-Jeg tenker veldig konkret at jeg fikk en sterk åndsopplevelse på KidzPlanet da jeg var 12 år gammel. Da jeg begynte på YouthPlanet gikk jeg opp til forbønn for første gang, og den relasjonen jeg fikk med forbederen holder fremdeles, så vi har snart snakket i over 6 år! Jeg fikk se at Jesus er the real deal, for å si det slik. Han har vært en ungdomspastor i ungdomsarbeidet jeg har gått i. Så det ha betydd veldig mye for min tro, den forbindelsen.

Han ble nesten som en mentor for deg?
-Ja, det er han enda.

Hva er det du gjør nå?
-Jeg studerer teologi og ledelse i Oslo og jeg ønsker å leve i en menighet og bygge menighet og bygge Guds rike. Jeg vil være med på det som Gud ønsker å gjøre gjennom meg! Nå leder jeg også et lite ungsomarbeid i Oslo mens jeg studerer, i Misjonskirken Kråkstad.

Hva tenker du at Sarons Dal har hatt som påvirkning for de valgene du har tatt?
-Det er for det første å kjenne Gud. Det har betydd veldig mye og det største er vel egentlig felleskapet og se at Gud gjør noe kollektivt når vi har møter her og kan stå sammen og lovsynge med andre, og be sammen med andre. Så det konkrete har betydd mye og nå ønsker jeg å være med og skape det videre i de kommende generasjonene!

Har du en hilsen til leserne våre?
-Jeg tenker at vi kan bruke vår investering, vår tid, til å oppnå Guds drømmer, ikke bare for våre liv, men også for andre. Jeg har lyst til dele en historie fra Andy Stanley, om en gutt som fikk et kall til å forkynne evangeliet på skolen som han går på. En dag ser han at det er kommet en ny gutt på skolen, en lite outsider, som ikke passer helt inn. Denne gutten med kallet ser han, og begynner å investere sin tid i denne outsideren. Og det viser seg etter hvert at det er ikke gutten som opprinnelig fikk visjonen om å nå skolen sin med evangeliet, som gjør det, men faktisk den ene gutten som han vinner. Det var han som ble evangelisten som når de andre! Slik tenker jeg at Gud også virker i våre liv. Så se ikke smått på det du gjør eller investerer i for Hans rike!

 

Kilde: Troens Bevis bladet for august 2021.

Bli inspirert hver måned av ferske oppdateringer fra misjonsfeltene og inspirerende historier.
Motta ett gratis abonnement på Troens Bevis bladet. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter